Atacantul nostru Radim Valchar a fost ales „jucătorul săptămânii” în Liga Erste.

🏒

Radim, care evoluează în prima linie de atac a echipei noastre, alături de căpitanul echipei naționale a României 🇷🇴Roberto Gliga și de atacantul slovac 🇸🇰Tomas Klempa, a reușit 7 puncte în ultimele trei meciuri din Liga Erste:

✓pe 21 noiembrie a reușit golul decisiv în victoria cu 1-0 împotriva echipei maghiare FTC Telekom, campioana „en-tittre” a ultimelor două sezoane ale Ligii Erste;

✓ pe 23 noiembrie a reușit două goluri și o pasă de gol pentru coechipierul său Tomas Klempa la victoria cu 8-3 împotriva echipei maghiare Dunaújvárosi Acélbikák;

✓pe 24 noiembrie a reușit trei pase de gol, câte una pentru Tomas Klempa, Roberto Gliga și Josh McFadden la victoria cu 5-1 împotriva echipei maghiare Titanok.

În total, în cele 8 meciuri din ligă, a reușit un număr de 16 puncte, contribuind din plin la cele 7 victorii ale echipei noastre. 🔝

Mulțumim, Radim! Suntem mândri de tine!

Mai jos un scurt interviu acordat de către jucător site-ului oficial al Ligii Erste cu această ocazie:

– Brașovul a început foarte bine sezonul, care este secretul?

„Avem un grup excelent! Scopul tuturor este să muncim din greu și să câștigăm meciurile. Acesta putem spune că este secretul succesului”.

– Și tu ai reușit să aduni deja multe puncte iar linia în care joci dă rezultate. Cum v-ați putut omogeniza atât de repede?

„Scopul este să comunicăm foarte mult între noi și dacă cineva are o problemă împreună găsim o soluție. Chiar îmi place că joc în această linie.”

– De ce este capabilă echipa Brașovului în acest sezon?

„Foamea de victorii este mare, vrem să câștigăm liga.”

– Pentru acest obiectiv în ce direcție mai trebuie să evoluați?

„Nu doar în plan sportiv, dar în orice direcție ne putem îmbunătăți și putem evolua. Noi muncim zilnic pentru a deveni mai buni.”

– Nu peste multă vreme veți întâlni și fosta ta echipă, Miercurea Ciuc. Cum va fi pentru tine acel meci?

„Dacă cândva mă mai preocupa acest lucru, cum va fi, am ajuns în punctul în care nu mă mai preocupă acest aspect. Aștept fiecare meci cu aceiași emoție, indiferent de adversar.”

– Cum este nivelul în Liga Erste în acest sezon față de sezoanele precedente?

„Liga devine din ce în ce mai bună, cu fiecare sezon. Jucătorii tineri din ligă evoluează foarte mult, patinează mai bine, mânuiesc crosa mai bine. Însă nu doar la noi se întâmplă asta, și celelalte campionate au crescut în ultimii ani. Însă când sunt legitimați și jucători noi foarte buni, competiția e normal să devină și mai bună.”