1-0 pentru lupi in finala Campionatului National

Lupii, start lansat în finala campionatului naţional de hochei : 3-1 cu Ciuc!

S-a dat startul în ultimul eveniment al hocheiului românesc, în stagiunea 2013-2014 : finala campionatului naţional. Ultimul act al competiţiei aduce faţă în faţă, la fel ca în ediţia precedentă HSC Miercurea Ciuc şi Corona Wolves Braşov. Primul meci, desfăşurat luni seara pe gheaţaPatinoarului Olimpic Braşov a fost disputat în primele două reprize, când cele două combatante s-au aflat la egalitate : 1-1. Ciucani au deschis scorul în min. 12, dar ,,lupii” au egalat spectaculos după doar două minute, prin Nagy Csaba. Apoi, echipa braşoveană, care în acest sezon este vicecampioana Ligii Mol, a accelerat ritmul şi a reuşit să ia faţaadversarei, cu două goluri spectaculoase, înscrise de Virag şi Wehrs. Scor final : Corona Wolves Braşov – HSC Miercurea Ciuc 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)şi Braşovul conduce cu 1-0 la general. Mai notăm şi faptul că echipa braşoveană a trimis în acest meci de patru ori pucul în bară!

Finala campionatului naţional se dispută după sistemul ,,cel mai bun din şapte meciuri.

După meci, cei doi antrenori au declarat:

,,Meci greu, cu o echipă foarte bună, care a jucat finala Ligii Mol. Adversara s-a desprins în al treilea sfert. Noi am avut câteva şanse mari, am fost în faţa porţii, dar nu am reuşit să înscriem. Aici s-a făcut diferenţa, însă mâine este un alt meci, în care sperăm la mai mult” – Ulf Weinstock, antrenor HSC Miercurea Ciuc

,,Întotdeauna am avut meciuri grele cu Ciucul. A fost şi acum un meci bun, iar în al treilea sfert ne-am impus clar, reuşind să patinăm mai bine decât adversarii. Am jucat cu patru linii bune şi am reuşit astfel să ne împărţim energia eficient. Acum, scorul este 1-0 pentru noi, este un start bun, însă seria este lungă. Va trebui acum să ne odihnim şi mâine să o luăm de la capăt” – Kari Rauhanen, antrenor principal Corona Wolves.

Al doilea meci al finalei se va disputa marţi, tot la Braşov, începând de la ora 19,30.