Ana Voicu : ,, Am misiunea de a a înscrie Brașovul pe harta hocheiului feminin din România”

Cea mai nouă achiziție a colectivului de antrenori la Corona Brașov este tânăra Ana Voicu, în vârstă de 19 ani, componentă a lotului național de hochei pe gheață al României. Ana Voicu joacă hochei de la vârsta de 8 ani și este un percutant centru atacant al echipei naționale de senioare.
Ea a fost numită oficial la Corona Brașov, începând de la 1 noiembrie, pentru a înființa și pregăti o echipă feminină, formată, la început, din fete de la cele mai fragede vârste, care să învețe să practice acest sport. Pe lângă misiunea care i-a fost încredințată, Ana dorește să joace alături de băieții echipei U 20 a clubului brașovean.

,,Sunt mândră de faptul că mi s-a acordat încredere și că voi avea misiunea de a înscrie Brașovul pe harta hocheiului feminin din România. Practic, îmi propun să aduc cât mai multe fetițe pe drumul hocheiului. Este important, pentru că pe mine m-a dezvoltat foarte mult acest sport. Vreau să-mi aduc contribuția la ridicarea hocheiului feminin pe plan local, la Brașov dar și pe plan național. Asta, cu atât mai mult, cu cât este nevoie ca hocheiul feminin românesc să crească, pentru că avem mult de recuperat, față de națiunile cu hochei feminin puternic. Un lucru important este că Brașovul va găzdui primăvara viitoare modialele de hochei feminin, ceea ce va crește popularitatea acestui sport. Fac un apel la părinți să-și aducă fetițele cu încredere la hochei, pentru că este un sport minunat, care aduce mari beneficii sănătății și dezvoltării. Pentru început, fetițele pot fi aduse cât mai devreme să joace hochei. Avem la Brașov și o fetiță care are 4 ani, care vrea să joace hochei. Aici avem, deocamdată, cam 20 de fetițe, de vârste diferite, care intră în procesul de antrenamente. Această echipă, care se înfiripă la Brașov, o să se pună pe picioare încet-încet, după care se va forma un lot și echipe la diferite vârste. Eu sper ca în final să avem un campionat național puternic de hochei fete sau să le introducem să joace în campionatele de băieți, la U 8 sau U 10”, a declarat Ana Voicu.
Legat de intenția ei de a juca alături de băieți, în echipa U 20 a Coronei Brașov, Ana Voicu ne-a spus : ,,Este mai dificil să joc în meciurile băieților, dar, ținând cont că am jucat mult timp cu ei, am deja o oarecare experiență. Am fost plecată o perioadă și în Canada, unde am avut ocazia să joc cu fete, dar, îmi place mult să joc cu băieții, pentru că sunt multe lucruri de învățat, e alt contact și sunt alte provocări, altă adrenalină, o altă senzație pe gheață. Asta nu înseamnă că nu sunt încântată să joc cu fetele. Acest sport este deosebit și de aceea am ajuns să încerc să fac treabă la Corona Brașov”