Astăzi vă prezentăm un nou jucător care a semnat cu echipa noastră, un „centru” canadian de 26 de ani: Jean-François Plante

Jean-François Plante s-a născut în orașul canadian Richmond, are o înălțime de 185 de cm. și 95 de kilograme.

În perioada 2009-2014 a jucat în liga canadiană de tineret QMJHL (la echipe precum Shawinigan Cataracte, Rimouski Océanic, Sherbrooke Phoenix și Victoriaville Tigres).

În total a jucat un număr de 346 de meciuri în QMJHL (sezoane regulate plus play-off) și a realizat 180 de puncte.

A avut un ultim sezon extraordinar în QMJHL  (2013/2014).
În prima parte a sezonului a evoluat  la  Sherbrooke Phoenix – unde a marcat 33 de goluri în 41 de meciuri iar în partea a doua a sezonului a jucat la echipa Victoriaville Tigres – unde de asemenea a fost unul dintre cei mai buni marcatori, reușind să marcheze 19 goluri și să ofere coechipierilor 16 pase decisive (35 de puncte) în doar 28 de meciuri.

Evoluțiile foarte bune din QMJHL i-au adus o bursă din partea Universității Moncton.

La echipa Universității Moncton a evoluat un număr de patru sezoane (în perioada 2014-2018), fiind unul dintre cei mai buni jucători ai echipei.

În sezonul 2016/2017 a fost golgheterul ligii USports (cu 28 de goluri marcate) și a fost selecționat în „echipa ideală” a ligii.

De altfel, după acel sezon, în aprilie 2017, a primit titlul de cel mai bun  sportiv al Universității Moncton.

A absolvit Universitatea Moncton în 2018 (fiind licențiat în kinetoterapie) însă a rămas în liga universitară USports deoarece s-a înscris la un program de studii post-universitare în științele sănătății și kinetoterapie la Universitatea din Ottawa.

Pentru echipa Universității Ottawa a evoluat sezonul trecut într-un număr de 26 de meciuri în sezonul regulat, reușind să realizeze 23 de puncte (10 goluri și 13 pase decisive).
La playoff a avut 5 apariții, marcând un gol și reușind o pasă decisivă.

Jean-François Plante este caracterizat ca fiind un centru foarte rapid și tehnic și sperăm să aibă un aport deosebit în cadrul echipei noastre pentru sezonul următor.