Bun venit, Zach Franko

Echipa noastră a reușit să-și întărească atacul cu încă un jucător: canadianul Zach Franko (26 de ani).

Zach Franko joacă pe postul de extremă stângă, are 180 de cm. și 84 de kg.

S-a născut în orașul Winnipeg (provincia Manitoba, Canada) și a început hocheiul la echipa de juniori a clubului Winnipeg Monarchs.

S-a mai format la echipele de juniori Winnipeg Wild și Winnipeg South Blues.

În 2010, pe când evolua la echipa Winnipeg South Blues, a făcut parte din lotul echipei U17 „Canada Western” la competiția „World U17 Hockey Callenge”.

În perioada 2010-2014 a făcut pasul spre liga canadiană de tineret WHL, la echipa Kelowna Rockets, unde a fost unul dintre cei mai buni marcatori în fiecare sezon.

În septembrie 2011 a fost invitat la tabăra de pregătire a echipei Detroit Red Wings (NHL).

În cel mai bun sezon la Kelowna Rockets, 2012/2013, când a reușit să realizeze un număr de 72 de puncte (24 de goluri și 48 de pase decisive) l-a avut alături pe actualul atacant al echipei noastre Cody Fowlie.

În perioada 2014/2016 a evoluat 2 sezoane în liga universitară canadiană USports, la echipa Universității Arcadia.

După o pauză de un sezon (când a evoluat în liga canadiană Chinook HL) a revenit – din 2017 – în liga universitară canadiană la echipa Universității Manitoba, unde a petrecut două sezoane.

A făcut pasul spre hocheiul profesionist în a doua parte a sezonului trecut, când a fost în lotul a două echipe din liga profesionistă nord-americană ECHL: Idaho Steelheads și Greenville Swamp Rabbits.

Sezonul acesta l-a început la Huntsville Havoc (SPHL) și după doar 4 meciuri a fost împrumutat de către echipa Norfolk Admirals (ECHL).

La Norfolk Admirals a avut un început de sezon foarte bun, reușind 7 puncte în 8 meciuri (5 goluri și 2 pase decisive).

A fost convins de oferta echipei noastre să se alăture „lupilor” pentru restul sezonului și va debuta în tricoul nostru la Cupa României.