Canadianul Martin Lacroix este antrenorul ,,lupilor”

După mai multe tatonări, conducerea echipei de hochei Corona Braşov Wolves a ales antrenorul ,,lupilor”. Este vorba despre canadianul Martin Lacroix, care a semnat cu echipa braşoveană şi a devenit antrenorul principal al Coronei Braşov Wolves.

 

Născut în 1968, în Montreal, Canada, a fost un jucător profesionist, evoluând, printre altele, în ECHL, în Liga Magnus şi în Germania. Începând din sezonul 2009-2010, s-a dedicat activităţii de antrenor, la echipe din eşaloanele franceze. În ultimul sezon a, 2015-2016, a fost antrenorul principal al echipei Bordeaux.

 

„Am semnat cu Martin Lacroix un contract pentru sezonul urmator. Am avut o lista lunga de antrenori si am ,,deliberat” mult pentru alegerea sa. Au fost indelungi analize legate de stilul vechi sau nou al antrenorului. In final ramasesera trei si am optat pentru Martin Lacroix, un antrenor de varsta medie, cu scoala canadiana si cu experienta in Europa. Referintele despre el obtinute din Franta au fost foarte bune. Acum sper sa se obisnuiasca rapid cu Romania si cu Brasovul. Sunt convins ca va gasi aici, conditii bune de pregatire, un lot bun si un mediu propice pentru performanta. Am tinut sa gasesc un antrenor care sa nu fi avut legatura cu vreunul din jucatori sau chiar din staff. Vreau sa-si formeze o parere corecta despre jucatori fara subiectivisme sau afinitati, toti acestia sa porneasca de la acelasi ,,nivel” de incredere. De marti va incepe pregatirile pe gheata cu echipa.” – a declarat Emilian Cernica, presedintele sectiei de hochei Corona Brasov