Cody Fowlie se alatura „haitei” sezonului 2019-2020

Ne face plăcere să vă prezentăm noul jucător al echipei noastre, atacantul canadian Cody Fowlie.

☑️Jucătorul canadian în varstă de 26 de ani, născut la Airdrie (Provincia Alberta, Canada), joacă pe postul de extremă dreapta, are 183 de cm, 88 de kg. și este un atacant puternic și un marcator desăvârșit.
Se află la prima experiență la o echipă din afara Americii de Nord.

☑️A început hocheiul în orașul natal și după ce a trecut prin mai multe ligi canadiene de juniori (cea mai importantă fiind WHL, una dintre cele trei ligi care formează Campionatul Național de Juniori al Canadei) a fost selectat pentru echipa de hochei a universității din orașul canadian Regina, fiind înmatriculat la „Facultatea de Arte” și evoluând în Campionatul Universitar al Canadei (USports).
La Universitatea Regina a jucat în perioada 2013-3017, având 134 de apariții și realizând 88 de puncte (33 de goluri și 55 de „assist”).

☑️În ianuarie 2016, în urma unor teste comportamentale și de „leadership” prin care antrenorul echipei Universității Regina (Todd Johnson) și-a testat jucătorii, Cody Fowlie a fost numit pe postul de căpitan al echipei.

☑️Evoluțiile foarte bune din campionatul universitar l-au propulsat în echipa națională universitară a Canadei, alături de care a cucerit medalia de bronz la „Jocurile Universitare de Iarnă” din 2015 desfășurate la Granada (Spania).

☑️În a doua parte a sezonului 2017-2018, Cody a făcut pasul spre o ligă profesionistă semnând în ECHL cu echipa americană Jacksonville IceMen – echipă afiliată echipelor Winnipeg Jets (NHL) și Manitoba Moose (AHL).

☑️După un final de sezon 2017-2018 foarte bun (14 puncte în 21 de meciuri) a fost păstrat la Jacksonville, reușind sezonul trecut să devină al treilea jucător al echipei în ceea ce privește punctele (cu 42 de puncte în 71 de meciuri) și al doilea golgheter (cu 20 de goluri marcate), contribuind din plin la calificarea echipei sale în play-off-ul ECHL.

🔈În momentul prelungirii contractului pentru al doilea sezon, antrenorul celor de la Jacksonville, Jason Christie, îl caracteriza pe Cody Fowlie, pentru site-ul oficial al echipei, astfel:

„Again, character is a big factor in building a successful program and Cody is a great guy, just a down-to-earth person. He did well at university, then came in at the end of our year and had a good finish with us. We’re looking for big things out of him.”

Bun venit la Brașov, Cody!