Corona Brașov, medalii de argint în Campionatul Național de hochei

Pe patinoarul Olimpic Brașov s-a disputat meciul șase al finalei Campionatului Național de hochei, între Corona Brașov și SC Miercurea Ciuc. Partida a fost foarte disputată și spectaculoasă, cu o evoluție palpitantă a scorului.

Primii care au deschis scorul au fost jucătorii Brașovului, prin G. Biro (min. 10,47), dar SC Miercurea Ciuc a întors rezultatul, marcând până la prima pauză de două ori, prin Fabus (min. 12,12) și Schastlivy (min. 15,44).

În repriza a doua, jocul a fost la fel de animat, fiecare echipă înscriind câte o dată, autorii golurilor fiind Schastlivy, pentru Ciuc (min. 21,12) și McMillan, pentru gazde (min. 26,50).

După 2-3 la a doua pauză, jucătorii Brașovului au prins aripi în repriza a treia, au atacat în valuri și au reușit să egaleze, prin Filip (min. 53,56), scor 3-3. 

S-a intrat în prelungiri, în care Corona Brașov a dominat, a avut de două ori superioritate numerică, dar nu a reușit să marcheze, grație și intervențiilor de excepție ale portarului Onodi. Ciucanii s-au apărat exact și au dat lovitura în min. 13,05 al reprizei de prelungiri, când a înscris jucătorul plecat de la Brașov, Csanad Fodor, astfel încât SC Miercurea Ciuc s-a impus cu 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 1-0)  și a intrat în posesia titlului de campioană națională, medaliile de argint revenind hocheiștilor Brașovului

,,A fost o serie de meciuri foarte bună acestă finală, cu jocuri reușite, mai puțin acea sincopă a noastră, acasă. Am remontat parțial la Ciuc dar apoi am pierdut ultimul meci acasă. Consider că echipa din Ciuc nu a fost mai bună decât Corona, iar eu sunt bucuros de cea am reușit să realizez în acest sezon, când am ajuns până în semifinalele Erste Liga și în finala Campionatului Național. Sunt de părere că hocheiul practicat de noi a fost bun și pentru asta există o frustrare acum, că am pierdut finala. Așteptăm sezonul următor, în care poate că vom schimba multe din cele petrecute în ultimii doi ani”, a declarat Emilian Cernica, președintele secției de hochei de la Corona Brașov