Corona Brașov – Opten Vasas: 4-2 (3-1, 0-1, 1-0)

În această seară seară echipa noastră a întâlnit echipa maghiară Opten Vasas, o echipă tânără și într-o creștere serioasă de formă, zilele trecute câștigând 4 puncte din două meciuri pe gheața celor de la Miercurea-Ciuc.

A rezultat un meci foarte deschis, rapid și cu multe faze de poartă.

Echipa noastră a deschis scorul foarte rapid, în minutul 01’50”, Zoltán Molnar fructificând faza pornită de la fundașul Josh McFadden.

În minutul 06’14”, fundașul slovac al oaspeților Dusan Kmec a reușit să egaleze cu un șut plasat, după o fază prelungită de superioritate numerică.

Egalitatea nu a persistat mai mult de 43 de secunde, la următoarea fază a meciului fundașul nostru Josh McFadden reușind să egaleze după o fază lucrată pe traseul Huba Bors – Tomas Klempa.

Era minutul 06’57 și se marcaseră deja trei goluri.

În minutul 14’37”, același Josh McFadden – omul meciului – avea să marcheze un gol de excepție, cel mai frumos gol al meciului și unul dintre cele mai frumoase ale sezonului în Liga Erste. A luat o acțiune pe cont propriu – „coast to coast” – și a reușit să-l învingă pe portarul oaspeților după o cursă de zile mari.

3-1 în favoarea echipei noastre după prima repriză, după o demonstrație de hochei frumos și cursiv din partea ambelor echipe.

Repriza a doua a fost la fel de disputată, însă din păcate fără gol din partea echipei noastre.

Unicul gol al reprizei a fost marcat de același fundaș slovac Dusan Kmec, cu un nou șut foarte frumos, într-un moment în care echipa noastră evolua în dubla inferioritate numerică.

După două reprize „lupii” se mențineau la conducere pe tabela de marcaj cu scorul de 3-2.

În cea de-a treia repriză „lupii” și-au mărit avantajul în minutul 48’09” prin același Josh McFadden, care a șutat plasat de la distanță, după o pasă primită de la Olivier Dame-Malka, și a reușit să semneze un „hattrick” în această seară.
Este al doilea „hattrick” al acestui jucător în Liga Erste, care a ajuns la 7 goluri marcate pentru „lupi”, urcând pe poziția a 5-a a marcatorilor echipei noastre cu 18 puncte (7 goluri și 11 pase de gol).

De remarcat și evoluția de excepție a portarului echipei noastre – și unul dintre portarii echipei naționale – Patrik Polc, care a reușit intervenții foarte inspirate în unele momente delicate pentru apărarea „lupilor”.

Astfel, echipa noastră își consolidează locul doi, cu 55 de puncte după 24 de meciuri (un coeficient foarte bun, o medie de 2,29 de puncte/meci) și un golaveraj pozitiv de +36 (92 de goluri marcate și 56 primite).

Corona Brașov își păstrează șansele de a urca pe prima poziție în clasamentul ligii, apropiindu-se la doar 8 puncte de echipa aflată pe primul loc: FTC Telekom (echipă care însă are și 5 meciuri în plus).

Următorul meci al „lupilor” se va disputa tot la Brașov, mâine începând cu ora 17:30, aceștia primind vizita echipei MAC Újbuda (echipă aflată pe poziția a 5-a în clasamentul Ligii Erste).