Corona Brașov – SC Miercurea Ciuc: 3-2 OT (0-1, 0-1, 2-0, 1-0)

În debutul meciului a avut loc un eveniment special, au fost sărbătoriți 40 de ani de la marea  performanță a hocheiului românesc: locul 7 la Jocurile Olimpice de la Lake Placid din 1980.

Astfel, mare parte dintre componenții echipei naționale de atunci au fost premiați de către FRHG (prin domnul Emilian Cernica, vicepreședinte FRHG), COSR (prin domnul Mihai Covaliu, președinte COSR) și de către Bauer România, în aplauzele spectatorilor brașoveni, care au umplut tribunele Patinoarului Olimpic.

De asemenea, marii jucători români au fost felicitați și de către primarul municipiului Brașov, domnul George Scripcaru.

Jucătorii premiați la Brașov au fost: Valerian Netedu, George Justinian, Sandor Gall, Elod Antal, Doru Moroșan, Ion Berdilă,  Marian Costea, Dumitru Axente, Alexandru Hălăucă, Traian Cazacu, Constantin Nistor, Adrian Olenici, Bela Nagy, Zoltan Nagy, Marian Pisaru și antrenorul Ștefan Ionescu.

S-a ținut un moment de reculegere pentru cei care au contribuit la această performanță și din păcate nu mai sunt printre noi: antrenorul Ioan Tiron și jucătorii Istvan Antal, Doru Tureanu și Gheorghe Huțan.

Jucătorii Mihail Popescu și Laszlo Solyom nu au putut ajunge la Brașov pentru această premiere însă au fost menționați pe parcursul festivității.

După această festivitate a început „derby-ul” dintre echipa noastră și SC Miercurea Ciuc, meci care a contat atât pentru „Master Roundul”  Ligii Erste cât și pentru campionatul național al României.

Dacă după două reprize oaspeții marcaseră două goluri, „lupii” au renăscut în repriza a treia.

În minutul 40’58” al meciului,  Daniel Trancă a reușit o execuție tehnică de excepție și a redus scorul la 1-2 (asistat de către frații Zsombor și Zoltan Molnar).

După un „forcing” susținut al echipei noastre, în minutul 54’35” al meciului, americanul Jared Brown a prins un șut excepțional și a egalat la 2-2 (fiind asistat de către Pavlo Borysenko).

Scor după 60 de minute: 2-2.

S-a trecut la repriza suplimentară de 5 minute (jucându-se 3 vs. 3) și în vacarmul creat de suporterii brașoveni, după 3’19” din repriza suplimentară, Zsombor Molnar (după o pasă primită de la Zach Franko) înscrie un gol „de poveste” și aduce două puncte pentru Corona Brașov.

Vă așteptăm mâine, începând cu 18:30, pentru alt meci contând pentru „Master Roundul” Ligii Erste, împotriva echipei DEAC.