Corona Brasov Wolves – HK Debreceni 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Al saselea meci Corona Brasov – Debrecen, din playoff-ul intai al Ligii Mol, a fost un reusit spectacol hocheistic desfasurat la Brasov, in fata unor tribune entuziaste. „Lupii” dornici sa-si ia revansa dupa ultima infrangere din Ungaria, au inceput tare si au deschis scorul in minutul 5’27’’ prin Bryan Mcgregor.

Prima repriza s-a incheiat insa cu scorul de 1-1, pentru ca Debrecen a marcat 2 minute mai tarziu, in superioritate numerica. Repriza a doua a fost dominata de echipa brasoveana, foarte combativa si cu atitudine remarcabila pe gheata. De altfel, „lupii” si-au adjudecat aceasta a doua parte a meciului, datorita reusitei lui Ian Mcdonald din minutul 24’03’’.

In acest fel, dupa doua reprize, Corona Brasov conducea cu 2-1. In repriza a treia, „lupii” s-au aparat ermetic, avandu-l in prim plan pe Patrik Polc, revenit cu prilejul acestei partide intre buturile de pe gheata de acasa. De altfel, pe tot parcursul meciului, Polc avand interventii foarte bune. Spre final oaspetii au scos portarul dar Brasovul a dat lovitura inscriind golul victoriei in poarta goala, prin Zabludovsky in minutul 58’52’’.

Urmeaza meciul decisiv al acestei faze din playoff, care se va disputa la Debrecen, duminica, 26 februarie.

„A fost o atmosfera senzationala pentru un meci de hochei, am jucat in fata unui patinoar plin in care fanii au primit ceea ce asteptau, o victorie. Am crezut ca daca vom continua sa jucam puternic, pana la final vom castiga dar nu am avut nicio sansa in fata portarului lor, a avut o seara incredibila. Am avut suficiente sanse sa inscriem dar nu am reusit sa o facem, portarul Coronei avand niste reusite de exceptie. Cineva trebuia sa castige, a fost o lupta grea dar uite ca am ajuns la meciul al saptelea, si vom vedea ce se va intampla duminica, acasa.” – Jason Morgan, antrenor principal HK Debrecen

„A fost o atmosfera propice unui meci de playoff, Patrik Polc a avut o seara buna si a reusit sa tina rezultatul in favoarea noastra. Adversarii nostri au facut si ei un meci bun dar noi am dat dovada de caracter, am jucat foarte concentrat si nu am cedat. Nu ne-am dorit ca acesta sa fie ultimul nostru joc, nu in fata fanilor nostri care meritau aceasta victorie. Acum urmeaza meciul sapte, duminica, vom vedea ce se va intampla. Sunt multumit de jucatorii mei, cum au jucat in aceasta seara, mi-a placut motivatia lor si faptul ca au pastrat acelasi ritm de joc pana la final.” – Martin Lacroix – antrenor principal Corona Brasov