Corona Braşov Wolves, locul trei în Cupa României

Eliminarea Coronei Braşov Wolves din cursa pentru adjudecarea trofeului ,,Cupa României”, în ciuda faptului că echipa a beneficiat de avantajul terenului propriu, a adus multă supărare şi chiar indignare la Brasov.

Aşa cum era, totuşi, de aşteptat, echipa braşoveană s-a impus în ,,finala mică”, destul de clar : 7-2 (2-1, 3-0, 2-1), după un meci în care ,,lupii” au avut emoţii doar în prima repriză. Golurile echipei Corona Braşov Wolves au fost marcate de Tomas Klempa (min. 12,40), Csanad Fodor (min. 17,18 şi 34,50), Brian McGregor (min.29, 29), Ian McDonald (min.37,44), Roberto Gliga (min.41,06), Zsolt Peter (min 56,22).

,,O lecţie dură şi nemeritată”

Legat de eliminarea echipei braşovene din lupta pentru adjudecarea trofeului, preşedintele secţiei de hochei de la Corona Braşov, Emilian Cernica, a declarat :

,,Practic, pentru mine nu a fost un obiectiv, pentru că, aşa cum am declarat la începutul sezonului, principalul meu obiectiv, asumat, era să readuc lumea în tribune. Prin munca depusă şi prin tot ce am făcut în munca asta, de când am preluat echipa, bineînţeles că mi-am stabilit nişte ţinte personale şi am sperat să câştigăm Cupa României, din moment ce am luptat şi am reuşit să aduc competiţia la Braşov. Sunt foarte dezamăgit şi efectiv m-am simţit trădat de o mare parte a jucătorilor. Nu îmi reproşez absolut nimic, faţă de tot ce am făcut în acest an, începând cu pregătirea de vară, continuând cu achiziţiile făcute şi încheind cu toate condiţiile oferite pentru sportivi, de la echipament, cazare şi masă, la antrenamente şi meciuri. Nimeni nu are nicio scuză, pentru modul în care jucătorii au abordat meciul cu Ciucul, care ne-a scos din cursa pentru adjudecarea trofeului. Am mari suspiciuni, faţă de modul în care unii sportivi au abordat confruntarea şi îi asigur că sunt în continuare cu ochii pe ei. Legat de mult discutata oră de disputare a meciului cu Ciucul, 15,00, efectiv a fost o decizie a echipei in frunte cu antrenorul, pe care mi-am asumat-o, considerând că aşa trebuie să procedeze un conducător eficient. După acest eşec ruşinos, sper ca toţi jucătorii să fi înţeles ceva. Voi purta o discuţie cu căpitanul echipei şi cu antrenorul Martin Lacroix, care, din punctul meu de vedere, a avut o abordare oarecum greşită vis a vis de modul de gestionare a situaţiei din meciul cu Ciucul. În continuare ne vom bate pentru accederea şi play-offul Ligii Mol şi pentru câştigarea Campionatului Naţional. Pentru mine a fost o lecţie dură şi nemeritată. Mai menţionez că arbitrajul la acest meci a fost asigurat de arbitri din Miercurea Ciuc, pentru că alţii nu am avut, cei din Belarus neajungând la timp la Braşov. Acest lucru nu este normal, în condiţiile unui meci decisiv, aşa cum a fost cel dintre Corona şi Miercurea Ciuc”.

 

Trofeul ,,Cupa României” a fost câştigat de Dunărea Galaţi, care a învins cu 6-5, după prelungiri, HSC Miercurea Ciuc.