Corona Brasov Wolves – SC Miercurea Ciuc 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Meciul dintre Corona Brasov si SC Miercurea Ciuc, derby-ul romanesc in Erste Liga, a umplut tribunele Patinoarului Olimpic Brasov. Publicul a asistat la un meci de buna calitate, intens, cu multe faze si cu realizari individuale de exceptie. Prima a venit in min. 6’24’’, atunci cand Gliga a inscris spectaculos si a deschis scorul: 1-0 pentru Corona.

SC Miercurea Ciuc a egalat in min. 11’06’’, dar avea sa fie unicul gol al echipei vizitatoare, in aceasta partida. Repriza a doua a fost la fel de spectaculoasa, „lupii” au fost mereu in prim plan, au patinat mult si eficient, iar golul prin care au preluat conducerea, a venit firesc: 2-1 (min. 27’18’’), autorul reusitei fiind Sirokovs. In repriza a treia ocaziile au fost mai multe tot la poarta echipei din Miercurea Ciuc, insa, nu s-a mai inscris pana in momentul in care echipa oaspete a scos portarul.

Cu doua minute si 06 secunde inainte de final, „lupii” au interceptat pucul si Walls a sprintat spre poarta inscriind fara probleme. Rezultat final 3-1 (1-1, 1-0, 1-0) si Corona Brasov termina pe locul 5 sezonul actual al Erste Liga, indiferent de rezultatul meciului pe care il vor sustine duminica la Miercurea Ciuc, ultimul inaintea play-off-ului.

„Acest meci a fost un test foarte bun pentru noi, in special pentru ca am castigat cu toate echipele in acest sezon intermediar dar Ciucul era cea mai buna echipa dintre toate. Cred ca am facut o treaba buna pe gheata, am jucat un hochei inteligent in toate cele 60 de minute, am reusit sa castigam si sa luam cele trei puncte puse in joc. Ne-am atins obiectivul de a termina primii in grupa noastra. Am inceput bine in prima repriza, au avut si ei sansele lor de a inscrie pe tot parcursul meciului dar noi am jucat inteligent si fiecare jucator si-a inceplinit rolul pe gheata. Trebuie sa mai lucram in schimb la jocul in superioritate, care azi nu prea a functionat asa cum trebuia, vom urmari inregistrarea meciului si vom analiza acolo unde a gresit fiecare. Aceasta victorie a fost importanta si pentru moralul nostru, trebuie sa recunoastem asta. Trebuie sa continuam sa lucram la micile imperfectiuni si sa speram ca sirul victoriilor noastre, ajuns la 15 momentan (atat in Erste cat si in Campionatul National), nu se va opri aici. Pentru ultimul meci din aceasta grupa vom odihni cativa jucatori cheie dar vom trimite la Ciuc o echipa buna pentru ca vrem sa castigam inca o data.” – Hunor Strenk, antrenor secund Corona Brasov Wolves