Corona a invins Ciuc-ul, dupa un meci tensionat!

Corona Brasov Wolves – HSC Miercurea Ciuc 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)

Derby-ul romanesc in Liga Mol, Corona Wolves – HSC Miercurea Ciuc, a scos la rampa, si de aceasta data, traditionala rivalitate dintre cele mai bune echipe din Romania. Din pacate, spectacolul a fost stricat pe alocuri, de intrarile foarte dure si necontrolate, uneori, ale echipei din Miercurea Ciuc, la acest capitol exceland Becze.

Astfel, la una dintre aceste faze, a cazut victima fundasul Ianos Imre, diagnosticat cu traumatism cranian! Cei doi arbitri, Gergely si Toparceanu, au trecut cu vederea faza respectiva si nu au dictat nici pacat 2 minute penalizare pentru jucatorul ciucan. Aceasta faza nu a fost singulara, pentru ca HSC Miercurea Ciuc, incapabila sa se recunoasca invinsa, i-a mai scos din circuit si pe Denis Dumitru sau, partial, pe Yevgheny Pisarenko, ambii loviti serios.

Echipa din Miercurea Ciuc a deschis scorul, cu mult noroc, lucru recunoscut si de antrenorul Antal Elod: 0-1 (min 15’06’’). De altfel, in prima repriza, Corona Wolves a avut o evolutie mai stearsa, lucru speculat de adversari. Echipa brasoveana si-a revenit, insa, ulterior si a apasat, din ce in ce mai serios, acceleratia, crescand treptat ritmul de joc si creandu-si din ce in ce mai multe faze de joc. Ca urmare, lupii au intors rezultatul si au marcat, pana la finalul meciului, 4 goluri, fara sa mai primeasca vreunul. De remarcat, evolutia fundasului Hietamaki, autor a doua goluri in min. 32’58’’ si 44’12’’. Celelalte doua reusite ale brasovenilor, au fost semnate de Antal (min. 40’52’’), care a expediat un sut surprinzator, luandu-i “freza”portarului si Martin Saluga, in ultimul minut de joc, cand Ciucul se chinuia sa reduca din handicap.

Scor final 4-1 si Corona Brasov Wolves aduna 31 de puncte in clasamentul Ligii Mol.

“Noi am jucat practic, doar in primele 10 minute iar golul pe care l-am marcat, a fost cu noroc. Apoi, nu am mai jucat nimic, am incercat sa invartim liniile, insa, fara rezultat. Am parut obositi, insa, nu pot sa-mi explic acest lucru, chiar daca am jucat in Cupa Continentala. Fara discutie, azi a castigat echipa cea mai buna. Brasovul a fructificat toate slabiciunile si greselile noastre, a reusit sa se apere foarte bine si sa marcheze in orice situatie. Lupta ramane deschisa in Liga Mol iar acum urmeaza sa avem patru meciuri pe gheata proprie, pe care dorim sa le castigam. In ultimele 10 minute am jucat cu multi tineri in echipa, dorind sa le oferim si lor o sansa. Vom avea o analiza, dupa acest joc si, cu siguranta, vom lua masuri, pentru ca, asa nu se mai poate” – Elod Antal – antrenor secund HSC

“In prima repriza, Miercurea Ciuc a jucat mai bine decat noi. Noi nu am fost suficient de agresivi insa, din a doua repriza, am intrat in controlul jocului si nu le-am lasat multe sanse de a inscrie. Per total, am fost mai concentrati si mai eficienti decat ei, chiar si cu ajutorul pe care l-au primit din partea arbitrajului, pe care eu il consider de neinteles. Sunt foarte bucuros pentru startul reusit din acest weekend si, ne gandim la urmatoarele 2 meciuri, care se anunta foarte dificile, cu Miskolc si Nove Zamky. ” – Greg Lindqvist – antrenor Corona Brasov Wolves