Corona „Wolves” a dat startul antrenamentelor pe gheata

După o perioadă lungă de acumulări fizice şi de pregătire pe uscat, echipa de hochei a Braşovului, ASC Corona 2010 „Wolves” a intrat pe gheaţă, pentru antrenamentele specifice. Este un moment important, în calendarul de pregătire, din acestă vară, cu atât mai mult cu cât până la startul sezonului oficial mai este mai puţin de o lună. În plus, între 16-18 august, Patinoarul Olimpic Braşov va găzdui un puternic turneu, la care au fost invitate echipe de prestigiu de pe continent : Rosenborg (Norvegia), Sapa Fehervar AV19 (Ungaria) şi HC Nove Zamky (Slovacia). Debutul pregătirii pe gheaţă a fost marcat şi de o conferinţă de presă, la care au participat conducători, jucători, suporteri dar şi antrenorul Greg Linqvist. 

Emilian Cernica, preşedintele secţiei de hochei Corona „Wolves”, a declarat : ,,Lotul este complet, ţinând cont de faptul că în 10 august va veni şi Kewin Wehrs. Suntem pregătiţi să abordăm cu brio noul sezon, mult mai bine decât cel trecut. Pregătirea fizică făcută în acestă vară, sper să ne prindă bine şi să-şi spună cuvântul. Să nu uităm că în startul sezonului trecut am avut mai multe accidentări în lot, probleme cu articulaţiile şi cu musculatura. În vara aceasta ne-am pregătit bine şi sper să începem la fel de bine Liga Mol şi să ne atingem toate obiectivele. Primordial este câştigarea campionatului naţional şi a Cupei României. Avem aici un mare turneu amical şi cred că va fi o bună ocazie pentru spectatori să vadă un spectacol hocheistic de calitate. Prima deplasare oficială o avem la Miercurea Ciuc, asta ştim sigur. La sfârşitul acestei săptămâni vom pleca la şedinţa Ligii Mol, unde se va definitiva programul competiţiei. Am realizat nişte achiziţii bune în această pauză competiţională şi consider că avem un lot bun”.

Dennis Dumitru, unul din jucătorii proaspăt tranferaţi şi de la care se aşteaptă foarte mult a precizat : ,,Mă simt foarte bine la Braşov. De la început m-au primit foarte bine, atât colegii, cât şi antrenorii. Sper să ajut echipa cât mai mult. Ne dorim primul loc, atât în campionatul naţional, cât şi în Cupa României, dar şi în Liga Mol. Locul doi nu înseamnă nimic, pentru nimeni. O să ne ajute foarte mult acest turneu pregătire, să vedem fiecare cum se descurcă, fiecare cât este de capabil să joace. Trebui să pui mult suflet, să te pregăteşti foarte bine. Dacă vii aici doar să câştigi nişte bani, fără să-ţi dai sufletul pe gheaţă, cum se spune, n-ai făcut nimic, nu ajungi nicăieri”.

La rândul său, antrenorul Greg Lindqvist a spus : „Avem un grup extraordinar, o atmosferă bună în vestiar. Sunt convins că putem realiza performanțele pe care ni le dorim şi obiectivele pe care ni le-am propus. Am intrat pe gheaţă, este puţin dificil dar nu va dura mult şi ne vom acomoda, vom pune toate lucrurile la punct. Ne dorim să avem un joc în viteză, să patinăm rapid. Sunt foarte încrezător că vom marca multe goluri, pentru că dispunem de o echipă puternică. Ne așteaptă un turneu amical cu echipe puternice, care ne va ajuta mult. Rezultatele vor conta mai puțin, vrem să găsim cele mai bune linii, formulele ideale pentru meciurile oficiale”.

Un alt jucător important, în angrenajul echipei, este Csanad Virag, care a precizat : ,,Pregătirea de vară a fost grea dar cred eu că a fost utilă, în aşa fel încât să ne îndeplinim obiectivele. Cred că echipa este mai puternică decât anul trecut şi putem să câştigăm campionatul. Avem o echipă bună şi un public deosebit, care vrea să vadă meciuri bune”.

Josh Bonar, cel care a condus antrenamentele fizice ale echipei, dar care este şi un jucător de bază, a declarat : „Am așteptat cu nerăbdare acest moment, al intrării pe gheaţă. Pregătirea de vară a fost dificilă dar toate testele au arătat că suntem mai puternici şi acest lucru este edificator. Anul trecut am câștigat Cupa României. Vrem să păstrăm acest trofeu în vitrina clubului dar ne dorim mult să cucerim şi campionatul naţional. Dacă vom reuşi, vom merge în Cupa Continentală”.