Corona „Wolves” Brașov învinge ACSH Gheorgheni și câștigă sezonul regulat al Ligii Erste, aducând la Brașov „Cupa László Bíró”.

În această seară echipa noastră a reușit să câștige, în premieră, sezonul regulat al Ligii Erste.

Cu această ocazie, echipa noastră aduce la Brașov, cel puțin pentru un sezon, „Cupa László Bíró”, cupă transmisibilă acordată câștigătoarei sezonului regulat al ligii.

Este al doilea trofeu oferit în acest sezon orașului nostru de către „lupi”, după Cupa României, câștigată în decembrie.

Corona „Wolves” Brașov – ACSH Gheorgheni: 7-3 (3-0, 1-1, 3-2).

Doar de două puncte mai aveau nevoie „lupii” pentru a depăși cea mai bună echipă maghiară din competiție: FTC Telekom și a termina sezonul regulat pe prima poziție.

Intrați pe gheață cu gândul de a se desprinde rapid pe tabela de marcaj, „lupii” au deschis scorul în minutul 08’23”, fundașul canadian Ben Wilson marcând spectaculos după o fază „lucrată” de conaționalii săi Carlo Finucci și Cody Fowlie.

În mai puțin de un minut, în minutul 09’18”, fundașul nostru și al echipei naționale a României: Huba Bors reușește și el o finalizare spectaculoasă, după o pasă primită de la internaționalul român de origine ucrainiană Pavlo Borysenko.
La gol a mai contribuit alt internațional român: atacantul Zsombor Molnár.

În minutul 11’17”, atacantul român de origine cehă Radim Valchar reușește să marcheze și el pentru „lupi” deviind în poartă șutul internaționalului francez, fundaș al „lupilor”: Olivier Damme-Malka. La gol a mai contribuit același Zsombor Molnár.

După prima repriză „lupii” conduceau cu scorul de 3-0.

În ce-a de-a doua repriză, în minutul 33’10”, oaspeții au reușit să reducă din diferență prin atacantul canadian Oullette St. Amant, care a profitat de o superioritate numerică.

Însă în minutul 37’05” Zsombor Molnár reușește să ducă scorul la 4-1 împingând în poartă un puc, după un șut al fundașului canadian Ben Wilson.

După două reprize „lupii” conduceau cu scorul de 4-1.

În debutul celei de-a treia reprize oaspeții reduc din nou din diferență prin același atacant canadian Oullette St. Amant.

Însă, în minutul 44’37”, internaționalul francez de origine canadiană Olivier Damme-Malka iese din nou „la rampă” și marchează cu un șut extraordinar, direct la vinclu, după o pasă primită de la la Pavlo Borysenko, ducând scorul la 5-2.

În minutul 51’09”, atacantul nostru Radim Valchar reușește „dubla”, ducând scorul la 6-2, marcând după o fază la care au mai contribuit doi dintre „copii hocheiului brașovean”: Balázs Gajdo și Rareș Vasile.

În minutul 58’37”, tânărul Balázs Gajdo reușește să marcheze pentru 7-2, printre picioarele portarului Gellért Ruczuj, fiind asistat de către Huba Bors și Rareș Vasile.

În minutul 58’50” atacantul oaspeților Hunor Csergő marchează și el, stabilind scorul final: 7-3 în favoarea „lupilor”.

După acest meci echipa noastră a câștigat sezonul regulat al Ligii Erste, un sezon pe care l-a dominat în stil de mare echipă.

Însă, pentru echipa noastră sezonul regulat nu s-a terminat, mâine urmând un alt meci la Brașov împotriva echipei ACSH Gheorgheni iar vineri „lupii” se vor deplasa la Gheorgheni pentru ultimul meci al sezonului regulat, împotriva aceleiași echipe.

Felicitări „lupilor”, cea mai bună echipă a sezonului regulat al Ligii Erste, mândria orașului nostru!