Corona „Wolves” Brașov urcă pe primul loc al Ligii Erste după o nouă victorie împotriva SC Miercurea-Ciuc

În această seară, pe gheața Patinoarului Olimpic Brașov a avut loc un nou „episod” din seria de 4 meciuri consecutive, contând pentru sezoanele regulate ale Ligii Erste și campionatului național între „lupii Brașovului” și Sport Club Miercurea-Ciuc.

După ce „lupii” câștigaseră 4 puncte din cele 6 puse în joc la Miercurea-Ciuc, în această seară au intrat pe gheață motivați să obțină o nouă victorie, miza fiind urcarea pe primul loc al Ligii Erste.

A rezultat un meci foarte deschis, jucat în cea mai mare „pe contre” și cu multe goluri spectaculoase.

În cele din urmă, „lupii” au fost mai motivați și mai concentrați la miza jocului și au reușit să obțină 3 puncte după un meci „nerecomandat cardiacilor” în care s-au marcat 12 goluri.

Corona „Wolves” Brașov – SC Miercurea Ciuc: 7-5 (3-2, 1-1, 3-2).

Oaspeții au deschis scorul rapid, în minutul 03’28”, prin Tihamér Becze.

Replica „lupilor” nu s-a lăsat deloc așteptată, trei minute mai târziu Zoltán Molnár finalizând spectaculos o fază la care au mai contribuit Peter Balázs-Szabolcs și Radim Valchar.

În minutul 14’05”, profitând de o dublă superioritate numerică, „lupii” au trecut în avantaj, Cody Carlson marcând cu un șut plasat (fiind asistat de către Carlo Finucci și Radim Valchar).

Oaspeții au egalat 22 de secunde mai târziu prin Jack Combs.

Până la finalul primei reprize „lupii” au trecut din nou în avantaj, Carlo Finucci marcând în minutul 17’47” din pasa lui Cody Fowlie.

După prima repriză scorul era de 3-2 în favoarea „lupilor”.

În minutul 30’53” oaspeții au egalat din nou printr-un gol norocos, un șut deviat al lui Oliver Gecse.

Cinci minute mai târziu „lupii” trec din nou în avantaj, reușind să marcheze – profitând de o superioritate numerică – prin Peter Balázs-Szabolcs care a deviat în poarta ciucană un șut al lui Pavlo Borysenko. La gol a mai contribuit și Radim Valchar.

După două reprize „lupii” se mențineau la conducere, cu scorul de 4-3.

Reoriza a treia a fost în ton cu primele două, un joc la fel de spectaculos, „pe contre”.

Oaspeții au egalat la 4 după doar 42 de secunde de la reluarea jocului, prin același Jack Combs, care a profitat de o superioritate numerică a echipei sale.

Trei minute mai târziu Carlo Finucci reușește „dubla”, marcând cu un șut deviat în poartă de mâna unui jucător ciucan, aducând din nou „lupii” în avantaj.
La gol au mai contribuit fundașul echipei naționale Huba Bors și atacantul canadian Cody Fowlie.

Doar 6 minute a durat avantajul „lupilor”, gazdele egalând la 5-5, prin Andrei Taratukhin.

Însă spre finalul meciului „lupii” și-au gestionat jocul foarte bine și au reușit să marcheze două goluri și să-și adjudece cele 3 puncte.

În minutul 54’24”, la un atac în superioritate numerică a „lupilor”, Cody Carlson reușește și el „dubla” cu un șut spectaculos la colțul scurt (fiind asistat de către Josh McFadden și Carlo Finucci).

Un minut mai târziu, Péter Balázs-Szabolcs reușește și el „dubla”, trimițând în poartă pucul recepționat de la Radim Valchar.

După acest meci spectaculos „lupii” urcă pe prima poziție a Ligii Erste, cu 2 puncte peste FTC Telekom (dar și cu două meciuri mai puține decât echipa maghiară) și 6 puncte peste Sport Club Miercurea-Ciuc (care ocupă locul 3).

Mâine, începând cu ora 18:30 va avea loc, tot la Brașov, cel de-al patrulea meci din această spectaculoasă dintre „lupii Brașovului” și rivalii de la Miercurea-Ciuc.