Corona Wolves este campioană naţională la hochei!

Senzaţional : echipa de hochei a Braşovului a câştigat titlul naţional ! Al şaptelea meci al finalei dintre Corona Wolves şi HSC Miercurea Ciuc, disputat pe gheaţa patinoarului Olimpic Braşov a fost decisiv, pentru adjudecarea trofeului. Corona şi spectatorii a trecut de la agonie la extaz, după un meci ,,nebun”…Oaspeţii au deschis scorul în min 10, după care Csanad Virag a egalat în min. 16 : 1-1. Apoi, Ciucul a înscris de două ori, câte un gol în reprizele a doua şi a treia. Aşa s-a ajuns în minutul 56, când scorul era 3-1 pentru HSC Miercurea Ciuc, iar galeria ciucană cânta, în aşteptarea finalului meciului. Şi totuşi, ceea ce a urmat este de domeniul fantasticului…Un final incredibil de meci, aşa cum nu se vede prea des. ,,Lupii” au început să recupereze gol după gol…Mai întâi a marcat Levente Zsok (min. 57), apoi, Csanad Virag a adus o miraculoasă egalare, cu 38 de secunde înainte de final (3-3!).

În acele momente, jucătorii Ciucului şi-au ieşit din minţi, portarul ciucan a primit pedeapsă de meci, iar Corona Wolves a mai marcat o dată, prin Wehrs, când mai erau 3secunde de joc, ducând scorul la 4-3 pentru ,,lupi”! A fost momentul în care jucătorii echipei din Miercurea Ciuc au părăsit gheaţa, nu înainte de a arunca pe gheaţă crose şi chiar…un cauciuc, aflat în spaţiul lor tehnic! Au răsturnat poarta şi au devastat vestiarul, spărgând pereţii şi plafonul!! Arbitri şi echipa gazdă au aşteptat revenirea Ciucului pe gheaţă, în timpul regulamentar, după care meciul a fost considerat încheiat, iar Corona Wolves a devenit noua campioană a României. Medaliile de aur le-au fost oferite jucătorilor braşoveni de Gheorghe Florian, preşedintele Federaţiei Române de Hochei

În acest fel, echipa braşoveană şi-a îndeplinit obiectivele sezonului : titlul naţional şi intrarea în play-off-ul Ligii Mol, unde a ajuns până în finală!
Câştigând campionatul României, Corona Wolves Braşov va reprezenta România în Cupa Continentală

Emilian Cernica, preşedintele ASC Corona Braşov a declarat: ,,Este o încununare a muncii noastre, timp de trei ani. Evoluţia noastră a fost ascendentă. Am început cu adjudecarea Cupei, apoi, am câştigat campionatul, nu înainte de a juca finala Ligii Mol. Trebuia ca Braşovul să depăşească eternul loc doi… Din păcate, jucătorii Ciucului au arătat că nu ştiu să piardă. Mă bucur pentru Braşov, pentru braşoveni, că am adus un titlu, după 90 de ani, pentru că în 1924, titlul de campioană a României la hochei a fost câştigat de Braşovia. Mai mult, de ani buni, Braşovul nu a mai avut o campioană la sporturile pe echipe. Acum, iată că echipa noastră a obţinut un titlul, atât de aplaudat.”