Corona Wolves – HSC Miercurea Ciuc 2:3

Traditionalul derby dintre echipele romanesti, Corona Brasov si HSC Miercurea Ciuc, a adunat in tribunele patinoarului olimpic Brasov, foarte multa lume, care a venit sa asiste la spectacolul sportiv. A fost al saptelea meci dintre cele 2 echipe in sezonul regulat al actualei editii a Ligii Mol, pana la aceasta disputa, scorul intalnirilor directe fiind 4-2 pentru „lupi”. Aceasta partida, a fost una de uzura, cu mai putine faze spectaculoase decat in alte randuri.

„Lupii” au inceput bine meciul, dar au fost surprinsi, in min. 12 de golul echipei din Miercurea Ciuc (0-1). Repriza a doua a fost echilibrata, cele doua goluri inscrise in aceasta parte a jocului, fiind distantate intre ele, de numai cateva secunde. Primii, au inscris brasovenii, prin Saluga, in min. 31 (1-1), insa, oaspetii au replicat imediat, ajungand din nou, in avantaj (1-2). Repriza a treia, a repetat scenariul actului secund. Astfel, dupa ce Wehrs a adus egalitatea in secunda 34’ a reprizei a treia, oaspetii au replicat in mai putin de 2 minute, la o greseala a portarului Polc, stabilind scorul final: 2-3.

„Meciul de astazi nu a iesit deloc asa cum am planificat. Nu ne-a iesit nimic si, mai mult decat atat, nu am avut nici macar un dram de noroc. Nu voi cautati vinovati pentru ca, din punctul meu de vedere, primeaza zicala „pierdem ca o echipa, castigam ca o echipa”. Prima repriza ne-am mobilizat mai greu si apoi, cand ne-am intrat in forma, nimic nu parea sa mearga in avantajul nostru. Mi se pare de neconceput sa nu poti sa apuci sa te bucuri de un gol inscris, si sa primesti in mai putin de 1 minut, alt gol. Dar, asta se intampla in hochei, trecem peste meciul de azi si planificam meciul urmator, de luni. Am spus ca nu voi cauta vinovati printre jucatorii mei, dar sper ca fiecare sa se autoanalizeze si luni sa jucam, din nou, ca o echipa.” – Kari Rauhanen – antrenor Corona Brasov

„Un meci foarte greu, ca de obicei si, se pare ca, noi putem juca un hochei de calitate, doar atunci cand ne e cutitul la os. Meciul a fost bun, tactic, ne-am pregatit bine impotriva atacului brasovean si am reusit sa oprim, inca din zona neutra, toate sansele lor de a ataca. Suntem bucurosi ca am reusit sa reintram in carti pentru play-off. Avem 2 meciuri mai putin jucate decat Brasovul si unul in spatele celorlalte echipe, vin meciuri foarte grele si suntem obligati sa le castigam pentru a ramane in lupta.” – Elod Antal – antrenor secund Miercurea Ciuc

Intr-un alt meci disputat in aceasta seara, in Liga Mol, Nove Zamky a pierdut acasa cu Miskolc: 1-4. Urmatorul meci al „lupilor” se va desfasura luni, 13 ianuarie, incepand cu ora 19.30, in compania echipei Ferencvaros.