Corona Wolves a preluat conducerea în finala campionatului naţional : 3-2

,,Lupii”, gol şi victorie de aur!

Al cincelea meci al finalei campionatului naţional de hochei a fost epuizant pentru toată lumea, dar s-a încheiat în delir pentru fanii ,,lupilor”! Aceştia au jubilat minute în şir, savurând un succes mare, decis în prelungiri, de golul de aur, înscris de Dornic. Până atunci, disputa a oferit de toate : goluri de mare spectacol, suspans, clinciuri pe gheaţă, bare şi…prelungiri, când nimeni nu se mai aştepta…Prima repriză a fost a ,,lupilor”, care au jucat excelent, au fost mereu primii la puc şi şi-au creat numeroase ocazii de gol, dintre care au fructificat două, prin Fodor Csanad (min. 6) şi Virag Csanad (min. 18).

Repriza secundă a fost destul de echilibrată, cele două echipe înscriind fiecare. A fost 2-1 şi apoi, 3-1, pentru Corona marcand, din nou, Virag Csanad. În ultima repriză, Corona a dominat, a avut şi două bare, dar cei care au înscris au fost ciucanii (3-2, min. 55). Finalul meciului a fost agonizant, pentru că HSC Miercurea Ciuc a găsit calea spre o miraculoasă egalare, cu doar cinci secunde înainte de final : 3-3 şi partida a intrat în prelungiri! Totuşi, ,,lupii” au trecut peste şoc, iar echipa braşoveană a găsit resursele necesare în prelungiri şi a înscris un gol cu adevărat de aur, prin excelentul Dornic (min. 64). Scor final : 4-3 (2-0, 1-1, 0-2, 1-0).

Cu acest succes, Corona Wolves preia conducerea în finala campionatului naţional :3-2. Următorul meci al finalei ar trebui să se dispute la Miercurea Ciuc, însă se aşteaptă decizia comisiei de disciplină, care va judeca incidentele petrecute după meciul al patrulea, când un suporter al Ciucului a lovit un arbitru.

,,A fost un meci bun. În primul sfert am jucat cel mai bun hochei din acest sezon. Ceva s-a întâmplat apoi şi le-am dat mai mult imbold jucătorilor adverşi. Apoi, am găsit calea spre golul de aur, al lui Dornic. Tot ce contează este ca am câştigat şi avem match ball, indiferent unde vom juca, pentru că încă nu ştim unde se va disputa meciul al saselea. Oricum, avem ultimul meci acasă, dar vom încerca să luăm titlul, după următorul meci. Trebuie să găsim jocul, pe care l-am avut în primul sfert şi să avem calm şi încredere. Putem folosi toate cele patru linii, pentru că avem linii solide şi toţi jucătorii pot să joace în acest moment”, a declarat antrenorul lupilor, Kari Rauhanen.

Photo by Szabo Attila