Corona Wolves se impune in derby-ul cu Miercurea Ciuc

Corona Brasov Wolves – Miercurea Ciuc 3 – 1 (1-0, 1-1, 1-0)

Corona Wolves Brasov a obtinut a doua victorie consecutiva pe gheata proprie, trecand cu 3-1 de HSC Miercurea Ciuc, dupa ce, duminica, invinsese Nove Zamky. Meciul cu echipa din Miercurea Ciuc, a fost unul special, asa cum sunt, de altfel, toate intalnirile dintre cele 2 echipe. De data aceasta, derby-ul traditional, a revenit echipei brasovene, asa cum se intamplase si in meciul de deschidere din actuala editie a Ligii Mol, disputat in orasul harghitean.

Partida a inceput in nota de dominare a echipei oaspete, insa, Petres Tivadar a adus lucrurile pe un fagas favorabil echipei brasovene, dupa ce a inscris in min. 16’06’’. Cea mai spectaculoasa a fost repriza a doua, incheiata la egalitate, 1-1. Oaspetii, au egalat in min. 26’15’’, insa, Corona a replicat prin spectaculosul gol inscris de Janos Imre, care a punctat senzational intr-un meci de o asemenea importanta (2-1, min. 35’47’’).

Jocul a “inghetat” in repriza a treia, cand oaspetii s-au straduit mai mult sa egaleze iar echipa brasoveana a mizat pe contraatacuri. Pe acest fond, echipa gazda si-a marit decisiv avantajul, in ultimul minut de joc, atunci cand, Miercurea Ciuc renuntase la portar iar Gliga a interceptat si a inscris un gol aplaudat. Scor final 3-1 pentru Corona, care castiga alte trei puncte importante.

Intr-o alta partida jucata azi in Liga Mol, Ferencvaros – UTE 6-1.

Declaratii dupa meci:

“Parca noi am fi jucat aseara cu Nove Zamky, atat am fost de obositi. Nu stiu ce s-a intamplat, am avut 2 zile de antrenamente dar fara joc. In prima repriza s-a accidentat Papp, ceea ce il va tine un timp departe de gheata. Becze a fost si el eliminat 2+10 minute, ni s-a rupt tot jocul. Avem si multi jucatori tineri in echipa, care nu sunt experimentati. Plus de asta, in viitorul apropiat nu avem in vedere niciun transfer, poate doar, alti jucatori tineri, macar ei sa joace.” – Gal Sandor – antrenor Miercurea Ciuc

Chiar daca am jucat in urma cu 24 de ore, am castigat si azi 3 puncte. Ma bucur pentru asta, ne-am realizat obiectivul si am luat cele 6 puncte puse in joc in acest weekend. Miercurea Ciuc a jucat bine, ne-a pus probleme dar am reusit sa minimizam greselile individuale si sa marcam. Ne-am bucurat de incurajarile fanilor nostri, a fost un weekend perfect. Liga Mol din acest sezon este foarte echilibrata, orice echipa poate castiga impotriva oricui. Avem in total 48 de meciuri de jucat, asa incat, totul este posibil.” – Greg Lindqvist – antrenor Corona Brasov

In clasamentul Ligii Mol, Corona Wolves Brasov are 17 puncte, fiind precedata de Dab Docler, cu 19 puncte. La sfarsitul acestei saptamani, sunt programate alte 2 meciuri pe Patinoarul Olimpic din Brasov:

Corona – Ferencvaros, vineri, 27 septembrie, ora 19.00

Corona – Miskolc, duminica, 29 septembrie, ora 19.00