Cupa Brasov – Hockey ROCKs – Final de turneu

Rosenborg – Nove Zamky 4:2 (1:2, 0:0,3:0)

Primul meci din ziua a treia a Cupei Brasov – Hocey ROCKs s-a disputat intre norvegienii de la Rosenborg si slovacii de la Nove Zamky. Acestia din urma si-au surprins adversarii inca din primele minute, cand au deschis scorul, ulterior fiind egalati. Si cum se intampla adesea in hochei, a picat si al treilea gol, cand nu se incheiasera primele 3 minute de joc: 2-1 pentru Nove Zamky.

A urmat o cursa pentru egalare a „vikingilor” iar Nove Zamky a raspuns prin contre foarte periculoase, rezolvate insa de fundasii adversi. Asa s-au scurs minutele primei parti dar si repriza a doua. Un rol esential l-a avut portarul de la Nove Zamky, Pavol Krajcovic, care s-a opus inspirat, multor situatii clare de gol. 

Repriza a treia, a rezervat spectatorilor, spectacol, suspans si trei goluri, toate marcate de norvegieni. Ei au jucat mai bine in repriza a treia, cand si-au valorificat viteza pe contraatac sau superioritatea numerica, ceea ce nu facusera in partea a doua a intalnirii…

Spectatorii s-au delectat spre sfarsitul meciului si cu o „mostra” de K1, ai carei protagonisti au fost Sucharda Andrej (Nove Zamky) si Linus Juell (Rosenborg). Cei doi au avut timp sa-si dea castile jos, sa-si suflece manecile tricoului si sa se incaiere sub privirile arbitrilor, celorlati jucatori dar si ale spectatorilor care i-au aplaudat.

In acest fel, Rosenborg si-a asigurat locul 2 in clasamentul Cupei Brasov ROCKs, in timp ce Nove Zamky nu a reusit sa castige niciun meci si ocupa locul 4.

Corona Brasov “Wolves” – Sapa Fehervar 3:6 (0:1, 2:3, 1:2)

Ultimul meci al turneului “Cupa Brasov – Hockey ROCKs” a fost de asemenea spectaculos, pe placul iubitorilor de hochei. Au fost faze purtate in viteza, jucatorii au patinat mult si eficient iar golurile au incantat asistenta. Corona a reusit sa faca fata unei echipe valoroase din EBEL si a tinut mult timp pasul cu adversara sa. Sapa a deschis scorul in ultimul minut al primei reprize, dupa cateva faze spectaculoase, care au avut in prim plan, pe rand, ambele echipe.

In repriza a doua, s-au inscris, nu mai putin de 5 goluri, dintre care 2 reusite de echipa brasoveana, prin Levente Zsok si Saluga, a carui sut a fost deviat in pripriai poarta de un jucator maghiar. Pana la a doua pauza, echipa maghiara a inscris de 2 ori, in tot atatea minute, profitand de o oarecare superficialitate in jocul Coronei.

La inceputul reprizei finale, Wehrs, americanul revenit la Corona, a readus sperantele in tribune, inscriind un spectaculos sut de la distanta (3-4). Scorul final a fost stabilit de 2 goluri ale formatiei Sapa, ultimul marcatin momentul in care antrenorul Coronei scosese portarul si ataca in superioritate numerica. Scor final 3-6, insa Corona Brasov “Wolves” a primit aplauze pentru daruire si jocul prestat.

Clasamentul final al turneului:

1. 1. Sapa Fehervar

2. 2. Rosenborg

3. 3. Corona “Wolves”

4. 4. Nove Zamky

La finalul competitiei a fost organizata o festivitate de premiere, in cadrul careia, echipa invingatoare a primit cupa Brasov “Hockey ROCKs”

In cadrul conferintei de presa care a incheiat competitia, reprezentantii primelor 2 clasate au adus multumiri pentru organizare si ospitalitate si au apreciat turneul ca fiind unul binevenit pentru toate echipele participante.

Antrenorul Coronei Brasov “Wolves” a declarat urmatoarele: “Pentru noi a fost un turneu care a incheiat prima etapa de pregatire inaintea debutului sezonului in Liga Mol. Am inceput cu Rosenborg destul de bine insa, adversarii ne-au pus mari probleme intrucat sunt experienta isi spune cuvantul. Am reusit sa castigam cu Nove Zamky, o echipa care a facut transferuri importante si ne bucuram ca prin aceasta victorie, avem un moral ridicat la inceperea sezonului Ligii Mol.”