Cupa Brasov – Hockey ROCKs – ziua 2

Sapa Fehervar – Rosenborg 6-0 (4:0, 0:0, 2:0)

Ziua a doua a turneului „Cupa Brasov – Hockey ROCKs” a debutat cu meciul dintre, teoretic, cele mai valoroase echipe ale competitiei: Sapa Fehervar si Rosenborg. Chiar daca echipa norvegiana era considerata favorita, inaintea acestei confruntari, tinand cont si de „cartea de vizita” a hocheiului din tarile nordice, meciul a oferit spectatorilor o surpriza. Aceasta, deoarece, spre deosebire de partida din ajun, Rosenborg nu si-a regasit cadenta, fiind surclasata de tehnicitatea si competitivitatea echipei maghiare.

Sapa a deschis si si-a majorat scorul rapid, astfel ca in mai putin de 10 minute conducea deja cu 2-0. Gluma s-a ingrosat pana la finalul primei reprize, terminata „in corzi” de echipa norvegiana. In aceste conditii, a fost o formalitate ca Sapa sa-si mareasca avantajul la poportii neasteptate: 4-0.

In repriza secunda, cele 2 echipe au patinat foarte mult, au incercat sa gaseasca cele mai bune solutii de a se apropia de poarta, insa, s-au anihilat reciproc. De aceea, nu este de mirare ca, in aceasta parte a meciului, nu s-a inscris niciun gol, insa, fazele spectaculoase au fost prezente, rasplatind publicul spectator. 

Si pentru ca, victoria sa fie cat mai spectaculoasa, Sapa a mai marcat 2 goluri in ultimul act al intalnirii, incheind meciul cu un neverosimil 6-0. Ciudat este faptul ca, echipa norvegiana, nu a gasit forta si resursele sa introduca, macar o data, pucul in plasa adversarilor.

Corona Brasov „Wolves” – Nove Zamky 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Al doilea meci al serii de sambata, a fost cel mai spectaculos de pana acum, oferind de toate spectatorilor prezenti si in aceasta seara, in numar mare: faze spectacol, goluri, duritati pe gheata, suspans si, nu in ultimul rand, o intoarcere de scor, mult aplaudata.

In prima repriza, Nove Zamky a reusit sa deschida scorul cand abia trecusera 2 minute si jumatate din meci. Corona „Wolves” a alergat apoi dupa egalare, insa, nu a obtinut-o decat aproape de finalul reprizei a doua. Al doilea act al meciului, a fost al penalizarilor, arbitrii dictand numeroase minute de penalizare, in deosebi in defavoarea echipei slovace. La o astfel de penalizare, de 2 minute, Corona a egalat in min 38’12” prin Pisarenko. A treia repriza a fost si cea mai spectaculoasa si a oferit o intoarcere a rezultatului in numai 4 minute. Slovacii au condus cu 2-1, atunci cand echipa brasoveana era pe gheata doar cu 3 jucatori si, se parea ca, Nove Zamky va castiga partida, cu atat mai mult cu cat meciul se apropia de concluzia finala.

Nu a fost insa asa, pentru ca antrenorul Greg Lindqvist a apelat la o masura, care s-a dovedit inspirata, „sacrificand” portarul. Cu 6 jucatori pe gheata, Corona a egalat prin nou-venitul Martin Saluga si a reusit sa intoarca ulterior rezultatul, in favoarea sa, prin aplaudatul gol al lui Petres Tivadar, in ultimele secunde de joc.

Deznodamantul a fost aplaudat cu frenezie de un public dornic de hochei de calitate, care spera ca aceasta victorie sa se repete si in viitorul sezon al Ligii Mol. Succesul impotriva echipei Nove Zamky poate fi si unul de moral pentru echipa brasoveana.