Echipa României și-a păstrat locul în eșalonul trei al Campionatului Mondial!

Naționala de hochei a României a învins Croația, cu 7-3 (2-0, 2-1, 3-2), în ultima partidă de laCampionatul Mondial de hochei, Divizia I, grupa B, care s-a disputat la Kaunas, Lituania. A fost cel mai important rezultat al ,,tricolorilor” la această competiție, unul decisiv, care a venit după patru eșecuri consecutive dar și după o evoluție în creștere a echipei noastre, sesizabilă de la meci la meci.  

Golurile echipei României au fost înscrise de Z. Molnar (min. 05, 25), D. Trancă (min. 11,31), C. Fodor (min. 27,39), R. Gliga (min. 33,07), G. Biro (min. 42, 21) Z. Peter (min. 43,36), T. Reszegh (min. 52,41). În urma victoriei contra Croației, România și-a păstrat locul în eșalonul trei al Campionatului Mondial, evitând retrogradarea.

În clasamentul final, după cinci partide, echipa României a acumulat 4 puncte și a devansat Croația, care a încheiat competiția cu 3 puncte. Echipa noastră a fost condusă la această ediție a Campionatului Mondial de tehnicianul Coronei Brașov, Julius Penzes, antrenor principal, ajutat de Marius Trandafir, de asemenea, de la Corona Brașov și Nelu Alexe.

O contribuție însemnată la rezultatul final al echipei noastre au avut-o, de-a lungul întrecerilor desfășurate la Kaunas, componenții echipei Corona Brașov, convocați la echipa națională. Golgheterul echipei noastre a fost G. Biro, legitimat la Corona Brașov, care a marcat goluri.