Echipa U 14 de la Corona Brașov s-a calificat în play-off-ul Campionatului Ungariei

La începutul acestui an, echipele de hochei U 12 și U 14, ale clubului Corona Brașov, antrenate de Laszlo Kovacs, au participat la turnee de calificare, pentru participarea în Campionatul Ungariei. Ambele echipe s-au calificat în grupele de elită ale competiției, echipa U 12 terminând turneul de calificare pe primul loc, iar echipa U 14, pe locul secund. După disputarea la Brașov a meciurilor sezonului regulat, echipa U 14 a terminat pe un onorant loc 2 și s-a calificat în play-off-ul Campionatului Ungariei, urmând să dispute, în țara vecină, meciurile din această fază.

Este vorba despre șase echipe calificate după sezonul regulat, din care se vor alege primele patru, care vor continua disputele pentru medalii, în semifinale și finală. Play-off-ul la categoria U 14, care va începe în 24 ianuarie se va disputa după sistemul ,,fiecare cu fiecare”. La categoria U 12, conform regulamentului, nu va exista play-off, dar echipa brașoveană va continua să joace în Campionatul Ungariei, alături de formațiile din această țară, pentru ca toți copiii să joace și să se familiarizeze cât mai bine cu meciuri importante. La această categorie, următorul meci al echipei brașovene în Campionatul Ungariei va fi la Brașov, în compania echipei Dunaújvárosi, în 5 ianuarie 2019.

,,Este o mare realizare că aceste două echipe ale clubului Corona Brașov s-au calificat în Campionatul Ungariei și că jucătorii noștri au evoluat la Brașov, astfel încât toată lumea i-a urmărit. A fost o plăcere pentru ei dar și pentru părinți, care au avut încredere și i-au sprijinit să facă acest sport. Sper ca echipe U 14 să avanseze în competiție și să se califice în semifinalele Campionatului Ungariei, deși va fi dificil. La categoria U 12, echipa noastră va juca în continuare în Campionatul Ungariei, pentru plăcerea jucătorilor și pentru ca ei să acumuleze cât mai multe meciuri, să câștige experiență”, ne-a declarat Laszlo Kovacs, antrenorul celor două grupe de la Corona Brașov.