Inca un transfer la Corona hochei : atacantul Roberto Gliga

Astăzi a fost prezentat oficial ultimul transfer al echipei de hochei

Corona ,,Wolves”, pentru sezonul 2013-2014. Este vorba despre atacantul Roberto Gliga, cel mai bun jucător la campionatul mondial U20, desfăşurat anul trecut la Braşov. Roberto Gliga a împlinit 20 de ani, are 76 kg şi 182cm înălţime. El şi-a început cariera de jucător la Steaua dar a evoluat şi în campionatul Elveţiei, la GCK Lions Zurich sau la echipa Tingsryd, din al doilea eşalon al campionatului suedez.

,,Este un câştig şi pentru noi şi pentru el. Pentru noi, deoarece îl considerăm cel mai bun produs al hocheiului nostru la această oră. Pentru el, faptul că Braşovul a crescut în ultima vreme, faptul că avem o bază bună de pregătire, condiţii bune şi seriozitate, cred că este un câştig. Aştept să se acomodeze cât mai bine la Braşov, să se integreze în echipă şi să dea cât mai repede randament”, a declarat Emilian Cernica, preşedintele secţiei de hochei de la Corona Braşov.

,,Cum am spus acum un an, ţelul meu este ca echipa să fie una mai tânără, cu mai mulţi jucători români. Roberto a avut şansa să arate ce poate în Scandinavia dar acum a ales să revină acasă şi ne bucurăm pentru asta. În ochii mei, este unul dintre cei mai buni jucători români. Îi mai avem pe Bocu, Dennis Dumitru, Oprea, Hunor şi alţi băieţi tineri şi asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun, pentru că toţi au experienţă, în ciuda vârstei. Sunt jucători tineri, care văd hocheiul din altă perspectivă. În ceea ce-l priveşte pe Roberto, mă bucur că a dobândit această experienţă în Suedia, unde ştim ce fel de hochei exista. Cred că e bine să luăm exemplul Suediei, unde, probabil, e cea mai bună educaţie hocheistică din Europa.

Eu şi clubul suntem bucuroşi că Roberto a decis să vină aici şi acesta a fost ultimul transfer. Lotul este acum complet la Corona şi putem alcătui patru linii competitivepe gheaţă. Vom încerca să găsim pentru Roberto cel mai bun loc în echipă, un loc care să i se potrivească”, a precizat antrenorul Greg Linqvist.

La rândul său, nou venitul Roberto Gliga a declarat : „Sunt bucuros că mă aflu aici. Am ales Braşovul pentru că ştiu că este într-un progres continuu şi acum sunt sigur că este cea mai puternică echipă din România. Vreau să câştig cât mai mult, să ne îndeplinim obiectivele şi să-i bucurăm pe fanii noştri, care sunt extraordinari.
Este foarte important că Braşovul joacă în Liga Mol, pentru că este o competiţie de prestigiu, cu echipe puternice. Va conta mult şi startul în acest sezon, pentru că jucăm la Miercurea Ciuc, iar o eventuală victorie va însemna mult”.