Interviu Kari Rauhanen – noul antrenor Corona Wolves Brasov

1. Aţi ajuns de puţină vreme la Braşov. Cum vi se pare oraşul? V-aţi acomodat aici?

Pot spune ca da. Deocamdata locuiesc intr-o pensiune cocheta din centrul Brasovului, ocazie care mi-a permis sa vad un pic si centrul. Pana acum, totul pare foarte ok.

2. Ce părere aveţi de patinoar şi de condiţiile oferite?

Patinoarul este unul de nivel inalt iar facilitatile oferite completeaza imaginea perfecta. Pot spune ca da, avem tot ceea ce ne trebuie pentru a ne desfasura activitatea in conditii optime.

3. V-aţi format o părere despre echipă, despre posibilităţile ei? Unde credeţi că mai este de lucrat, pentru ca echipa să joace spectaculos şi eficient?

La atitudine avem de lucrat mult mai mult decat la partea tehnica, insa, le luam pe toate treptat, cu rabdare si pasiune pentru hochei. Exista un mix foarte bun de tinerete si dorinta de afirmare, o combinatie extraordinara, as putea spune.

4. Cum apreciaţi lotul de jucători, pe care îi aveţi la dispoziţie? Este un lot echilibrat apărare-atac, sau aţi mai avea nevoie de jucători, în apărare sau atac?

Balanta pe care o are echipa in acest moment, nu este tocmai perfecta, dar aici intervine misiunea mea ca antrenor in a optimiza acest lucru. Imediat cum Josh isi va reveni si va fi apt sa joace, vom fi mult mai aproape de perfectiune insa, aducerea de noi jucatori va fi mereu o optiune valabila. Deocamdata, prefer sa nu dezvalui si alte detalii, intrucat, dupa cum am mai spus, acea analiza pe care o fac cu privire la jucatori, este in curs de desfasurare. Vom vedea..

5. Cunoaşteţi echipele din Liga Mol? Credeţi că echipa pe care o antrenaţi poate să ajungă într-o fază avansată a competiţiei?

Bineinteles ca putem ajunge in playoff. Totul depinde de cum jucam si cat ne daruim pe gheata. Inca mai sunt 16 meciuri de jucat si cartile sunt inca nescrise.

6. Aţi jucat cu rivala echipei din Braşov, HSC Miercurea Ciuc şi v-aţi format o impresie despre aceasta. Credeţi că echipa Corona Wolves poate depăşi echipa din Ciuc, în finalul sezonului regulat din Liga Mol sau în campionatul naţional?

Din ce am vazut pana acum, un singur lucru imi e clar, ei sunt mai uniti ca si echipa, insa, asta nu inseamna ca sunt si mai buni, nivelul e oarecum asemanator. Eu voi lucra, in principal, la nivelul psihologic al jucatorilor mei. Trebuie sa devina mai agresivi dar, in acelasi timp, trebuie sa fie mult mai uniti si mai altruisti intre ei, pe gheata. Dupa ce vom ajunge in playoff-ul Ligii Mol, singura limita care va mai exista pentru noi, va fi…cerul..

7. Personal, ce obiective aveţi, până la finalul sezonului?

Obiectivele echipei sunt si obiectivele mele. Ele au ramas neschimbate, asa ca, voi face tot posibilul sa le indeplinesc, unele chiar sa le depasesc, asta imi doresc, insa, va fi posibil doar cu sprijinul jucatorilor mei.