Jucătorii de la Corona Braşov Wolves aflaţi în aşteptarea cetăţeniei române, vor evolua în Liga Mol ca ,,stranieri”

Pentru că procedura privind obţinerea cetăţeniei române, în cazul celor trei jucători de la Corona Braşov Wolves, Patrik Polc, Denis Zabludovsky şi Yevgeni Yemelianenko, nu a fost încă finalizată, s-a luat decizia ca aceştia să fie consideraţi ,,jucători străini”.

În acest sens, preşedintele secţiei de hochei de la Corona Braşov, Emilian Cernica, a trimis joi, 10 noiembrie, o adresă către Liga Mol, pentru ca jucătorii respectivi să poată evolua în meciurile oficiale, ca ,,stranieri”:

,,Am decis să nu mai aşteptăm şi să îi trecem pe cei trei ca jucători străini. În acest sezon al competiţiei, echipele pot avea înscrişi pe foaia oficială a unui meci maximum şase jucători de altă naţionalitate. Noi avem acum şapte, dar dacă într-un meci nu evoluează, de exemplu Polc, sau se mai ivesc suspendări sau accidentări, restul pot juca. Oricum, în campionatul naţional, Polc nu poate juca, conform regulamentului competiţiei. Urgenţa este la Liga Mol, acolo unde nivelul este foarte ridicat şi avem nevoie de cât mai mulţi jucători valoroşi. Până la disputarea Cupei României, spre finalul lunii decembrie, se pare că va fi dată o dispensă la nivelul Federaţiei Române de Hochei, în aşa fel încât să poată evolua şi aceşti jucători străini, dacă până atunci nu vor obţine cetăţenia română. În concluzie, pot să anunţ acum că, în weekend, în cele două meciuri ale echipei noastre în Liga Mol, spectatorii îi vor putea vedea la lucru şi pe aceşti jucători dar şi pe fundaşul Huba Bors, care s-a refăcut după operaţia de la umăr”.

Cei şapte jucători străini din lotul echipei Corona Braşov Wolves sunt : Patrik Polc, Ian McDonald, Rory Rawlyk, Tomas Klempa, Richard Filip, Denis Zabludovsky şi Yevgeni Yemelianenko.

 yemelianenko-001 zabludovsky-001 polc-001