Kari Rauhanen – noul antrenor Corona Wolves Brasov‏

Astazi, 11 decembrie 2013, a fost convocata o conferinta de presa ce a avut ca principal subiect, prezentarea noul antrenor al echipei de hochei Corona Wolves Brasov dar si motivele inlocuirii lui Greg Lindqvist. In cadrul conferintei de presa, detaliile au fost oferite de Emilian Cernica, presedintele sectiei de hochei seniori din cadrul clubului ASC Corona 2010 Brasov si Zoltan Olti Pasca, actionar in cadrul aceluiasi club.

Emilian Cernica a declarat urmatoarele: “Astazi vom sustine o conferinta de presa mai speciala, in urma unor succesiuni de lucruri mai putin favorabile echipei noastre, din pacate, intrucat am luat ca masura schimbarea antrenorului. Personal, eu as fi prefarat sa luam masuri asupra unora dintre jucatorii echipei, insa, datorita faptului ca hocheilul romanesc are un numar limitat de jucatori seniori de hochei pe gheata, sa spunem, ca a fost mai accesibil sa inlocuim antrenorul. Am discutat cu Greg si am convenit ca el sa faca un pas inapoi, fapt sustinut de evolutia echipei din ultimele meciuri dar si de unele lucruri  ce au tinut de comportamentul sau. Eu personal, imi doresc ca Greg sa ramana la Brasov, asta am si discutat cu el, bineinteles pe alta grila de salarizare dar si fara sa mai aibe legatura cu echipa de seniori, urmeaza ca el sa ia o decizie in urmatoarele zile. El este un om deosebit, jovial si deschis, insa, nu putem neglija atat rezultatele cat si speculatiile referitoare la ceea ce se intampla in cadrul echipei. Ii suntem recunoscatori pentru trofeul obtinut sezonul trecut dar si pentru efortul depus in evolutia acestei echipei. Ceea ce trebuie neaparat sa mentionez, este faptul ca, daca acum am facut o mare concesie in ceea ce priveste schimbarea antrenorului, pe viitor nu imi voi mai calca pe principii iar nereusitele vor fi atribuite strict fiecarui jucator in parte, in functie de implicarea sau neimplicarea fiecaruia in evolutia echipei. Voi avea personal, grija, sa fiu mult mai strict cu jucatorii, cu pretentiile lor, de multe ori nejustificate, dar si cu salariile acestora.”

Cu privire la noul antrenor al echipei, Kari Rauhanen, Emilian Cernica a declarat: “Cartea de vizita a Dlui Kari il recomanda pe deplin, are reputatia unui antrenor hotarat si ferm, ceea ce ii lipseste in prezent acestei echipei. Sper sa poata umple lipsurile lui Greg si sa faca o treaba buna cu aceasta echipa.”

“Cum a spus si Dnul Cernica, dupa cele 6 meciuri pierdute consecutiv, am facut o analiza si am ajuns la concluzia ca trebuie sa recurgem la schimbari drastice. Fie sa schimbam cativa jucatori, fie sa schimbam antrenorul. Din pacate, decizia privind jucatorii, nu putea sa ne apartina noua, intrucat Greg a avut, de la inceputul acestui sezon, mana libera in alcatuirea echipei. El a renuntat la jucatori buni, a adus jucatori noi, unii dintre ei, tineri, care nu au suficienta experienta pentru a fi introdusi in componenta echipei in meciurile derby, am intinerit echipa dar am si redus gradul de experienta a acesteia. Cum spuneam, el a avut mana libera dar asta implica si responsabilitatea vizavi de rezultatele obtinute. Nu spun ca Greg a facut lucruri negative, dimpotriva, ii multumim pentru toate lucurile pozitive pe care le-a adunat in tot acest timp cat a fost antrenor. Revenind la discutie, sustin faptul ca era momentul pentru un suflu nou, pentru strategii si viziuni noi si, tocmai de aceea, am ales varianta de a aduce un antrenor nou. Acum va urma o evaluare a fiecarui jucator in parte si chiar ne bucuram ca Dnul Kari nu ii cunoaste pe jucatori, astfel incat, vom avea certitudinea ca evaluarea va fi facuta obiectiv. Pana la sfarsitul acestui luni, vom avea rezultatele evaluarii, fiecarui jucator ii va fi atribuita, la final, o nota. Pe baza acestor cifre, vom renegocia salariile. Sa nu cumva sa credeti ca acum, cu schimbarea lui Greg, totul se va “ingropa”, nu, abia acum urmeaza pasul 2 al schimbarilor, lucru care ii vizeaza pe jucatori. Preea mult timp am spus ca vom face schimbari drastice si, totusi, nimic nu s-a schimbat. Indiferent de consecinte, acum vom avea acele schimbari despre care tot vorbim. Personal, ii urez bun venit Dlui Rauhanen, spor la treaba si sper ca vom face o echipa buna.” – Zoltan Olti Pasca

Kari Rauhanen ne-a declarat urmatoarele: “Sunt aici, dupa cateva discutii purtate cu managementul acestui club. Sunt incitat de aceasta provocare, abia astept sa cunosc echipa si sa incep evaluarile. Sunt impresionat de patinoar si de facilitati, arata foarte bine totul, la prima vedere. Din pacate, nu am ajuns de foarte mult timp aici, nu cunosc prea multe despre echipa dar asta nu inseamna ca nu ne vom mobiliza pana sambata. Eu iubesc hocheiul, Greg este un profesionist, sunt convins ca a facut multe lucruri bune cu aceasta echipa, asta inseamna ca baza exista. Nu e ca si cum iei totul de la zero. Pana sambata, voi lucra doar la partea de mentalitate a jucatorilor si la agresivitatea lor, care trebuie marita considerabil. Abia dupa acest meci, voi incepe cu restul modificarilor. Vreau sa lucrez cu aces ti jucatori, pana descopar unde este problema acestei echipe, intrucat aparent, le au pe toate si, totusi, ceva nu se leaga. Experienta mea este vasta, de la copii de 5 ani pana la “veterani” in acest sport, totul este simplu, trebuie sa introduci un puc in poarta, atat. Si totusi, la Brasov, ceva se intampla pentru care rezultatele nu sunt satisfacatoare. Trebuie sa lucram impreuna, ca o echipa, sa uitam experientele nefavorabile, sa speram ca nu vom face schimbari majore si in randul jucatorilor si, vom vedea ce se va intampla. Deocamdata voi fi doar eu, nu voi avea un antrenor secund, cel putin pentru inceput. Oricum, contractul meu este, deocamdata, pana la finalul acestui sezon.”

Obiective pentru acest sezon, raman, in continuare, neschimbate, castigarea Campionatului National si intrarea in play-off-ul Ligii Mol. Cat despre zvonurile cu privire la plecarea lui Josh Bonar, Emilian Cernica a declarat: “80% va pleca, eu imi doresc asta, comportamentul lui, din multe puncte de vedere, ne-a dezamagit profund dar decizia finala ii va apartine, in totalitate, dlui Rauhanen”.