La Patinoarul Olimpic Braşov se desfăşoară al doilea summer camp Junior Wolves!

Duminică, 20 august, se încheie al doilea camp de pregătire, găzduit în această vară de Patinoarul Olimpic Braşov. Pe această temă, Kovacs Laszlo,antrenorul coordonator al acestei forme de pregătire pentru copii, ne-a împărtășit detalii din culise. 

Redactor. : Patinoarul Olimpic din Braşov găzduieşte campuri de pregătire pentru cei mai tineri hocheişti. Despre ce este vorba?

Kovacs Laszlo: Acum, avem un camp de pregătire pentru copii născuţi între 2008 – 2010. Sunt 28 de copii, din diverse localităţi, precum Brăila, Galaţi, Miercurea Ciuc, Braşov, Bucureşti. Copiii au un program destul de încărcat, cu două antrenamente pe gheaţă, unul dimineaţă, altul după masă. Facem pregătire fizică generală cu ei, avem antrenori specializaţi în pregătire fizică şi patinaj. Precizez că nu este primul camp, pentru că anterior s-a mai desfăşurat unul, în perioada 3-6 august, pentru copiii născuţi între 2003-2007. 

Red. : Ce importanţă au aceste campuri de pregătire şi care este finalitatea lor ?

K. L.: În primul rând, pregătim copiii pentru sezonul următor, apoi, este importantă socializarea lor. În afară de pregătirea pe gheaţă şi pe uscat, ducem copiii şi la înot, la bazinul din Braşov, deci pentru copii este foarte important ceea ce se întâmplă aici.

Red. : Sunt prezenţi copii care se pregătesc pentru campionatele naţionale?

K. L. : Da, însă am avut la primul camp şi un sportiv care a venit din Canada. Aceasta, pentru că Patinoarul Olimpic din Braşov a fost primul care a fost deschis, la începutul lunii august fiind deja gheaţă. De asemenea, avem mai mulţi antrenori, care sunt dispuşi să pregătească aceşti copii. 

Red. : Dintre cei care se pregătesc acum, se vor alege viitorii campioni ai hocheiului românesc?

K.L.: Nu am nicio îndoială că aşa va fi. Îi cunosc pe copii, pentru că ne ocupăm de cei din Braşov, cam 80 % din fiecare camp ajung să joace la nivel înalt. Avem mai multe categorii de vârstă 2005, 2006, 2007, 2008, unde sunt copii valoroşi, din care vor ajunge mulţi în hocheiul de mare performanţă. Să nu uităm că de aici s-au lansat, de-a lungul timpului jucători valoroşi, precum Andrei Vasile, fraţii Gajdo, Andrei Haraga şi mulţi alţii. Sunt mulţi copii care vor ajunge să joace şi în echipa de seniori a Braşovului şi nu numai.