„Lupii” scriu istorie! Corona „Wolves” Brașov devine – pentru a patra oară!!! – campioana României la hochei pe gheață.

Corona Brașov aduce un nou titlu de campioni orașului nostru, cucerind al patrulea titlu la hochei pe gheață din istoria clubului (și al cincilea din istoria hocheistică a Brașovului).

Astfel se confirmă încă o dată tradiția hocheistică a orașului nostru, trofeul de campioni ai României rămânând în locul în care s-a disputat primul campionat de hochei pe gheață din istoria României (câștigat de echipa Brașovia Brașov).

„Lupii” care erau și campioni „en-titre” ai României, au dovedit un caracter deosebit și au reușit să-și apere titlul pe gheață, în fața echipei SC Miercurea-Ciuc.

Chiar dacă fuseseră conduși cu 0-2 „la general” după primele două meciuri și chiar dacă la prima pauză a meciului 3 oficialii ciucani deja „lustruiau” trofeul de campioni, pregătindu-se de premiere deoarece echipa lor conducea cu scorul de 3-0, „lupii” nu au cedat nici o secundă și au reușit o „remontada” de senzație și să aducă acest meci decisiv la Brașov.

Un meci pentru istorie și pentru îmbogățirea palmaresului sportiv al orașului nostru.
Iar jucătorii noștri l-au tratat ca atare și au intrat foarte motivați pe gheață.

Corona „Wolves” Brașov – SC Miercurea Ciuc: 4-3 (2-1, 0-1, 2-1).

În minutul 08’26”, „lupii” deja deschideau scorul prin fundașul canadian Josh McFadden, care a fost asistat de către căpitanul Roberto Gliga.

În minutul 11’03”, căpitanul Roberto Gliga (jucător prezent pe gheață la toate cele 4 titluri de campioni ale echipei noastre!!!) reușea să înscrie pentru 2-0, fiind asistat de către Josh McFadden și Carlo Finucci.

Însă în ultima secundă a primei reprize ciucanii au reușit să egaleze, prin fundașul rus Alexander Loginov.

În ce-a dea doua repriză au marcat doar oaspetii, prin Judd Blackwater care a dus scorul la 2-2 în minutul 30’28”.

Cea de-a treia repriză a început cu un nou gol al oaspeților, aceiași Alexander Loginov marcând în secunda 37 a „actului 3”.

„Lupii” au atacat în valuri și – în minutul 54’39” – atacantul slovac Tomas Klempa a înscris pentru 3-3 (fiind asistat de către Pavlo Borysenko și Radim Valchar).

În minutul 55’33”, atacantul canadian al echipei noastre Cody Fowlie a reușit să profite de gafa lui Alexander Loginov și a înscris pentru 4-3, învingându-l pe portarul bielorus al oaspeților: Maxim Samankou.

A fost golul care a decis campionatul și care a păstrat trofeul de campioni ai României la Brașov.

Mulțumim, băieți! Suntem mândri de voi!