Olivier Dame-Malka se alatura „haitei”

Olivier Dame-Malka, fundașul echipei naționale a Franței, se alătură „lupilor”.

Fundașul canadian, însă naturalizat francez (și titular în echipa națională a Franței), Olivier Dame-Malka (30 de ani) va întări defensiva Coronei Brașov.

Pentru echipa națională a Franței, Olivier e evoluat la două Campionate Mondiale „grupa de elită” și în 38 de meciuri amicale.

În total, a îmbrăcat tricoul Franței de 52 de ori.

Fundașul născut la Montreal (Canada) s-a format în hocheiul nord-american (evoluând inclusiv în QMJHL, ECHL și AHL) și este un jucător extrem de titrat fiind câștigător al campionatului Franței, al cupei Franței, al Cupei Continentale și cu meciuri atât în grupa de elită a Campionatelor Mondiale cât și în Liga Campionilor Europeni.

Sezonul trecut a evoluat pentru Nice, în prima ligă franceză, fiind căpitanul echipei și al doilea marcator în ceea ce privește punctele, cu 27 de puncte în 38 de meciuri (8 goluri și 19 pase decisive).

Olivier a debutat în campionatul Franței în sezonul 2014/2015, la echipa Dijon.
Au urmat două sezoane la Rouen, unde a reușit – în sezonul 2015/2016 – să devină campion al Franței, să cucerească Cupa Franței și să câștige Cupa Continentală.

Pentru Rouen a evoluat și în Champions Hockey League, în sezonul 2016/2017.

După cel de-al doilea sezon la Rouen, a fost selecționat în echipa națională a Franței, debutând în 2017 la Campionatul Mondial, evoluând în 7 meciuri (împotriva Canadei, Finlandei, Cehiei, Elveției, Norvegiei, Sloveniei și Belarusului).

A reușit să marcheze un gol excepțional în poarta Canadei, gol care a fost ales „golul zilei 7” a Campionatului Mondial.

La începutul sezonului 2017/2018 s-a transferat în prima ligă slovacă la echipa HC Banska Bystrica (pentru care e evoluat și în Champions Hockey League) iar în cea de-a doua parte a sezonului a revenit în prima ligă franceză (la Grenoble).

Sezonul 2018/2019 l-a început în liga nord-americană ECHL la echipa Florida Everblades însă pentru finalul sezonului s-a reîntors în prima ligă franceză (la Nice).

În 2019 a reprezentat pentru a doua oară Franța la Campionatul Mondial, evoluând în Grupa A (la Kosice – Slovacia), intrând pe gheață împotriva Canadei, Finlandei, Statelor Unite ale Americii, Slovaciei, Germaniei, Danemarcei și Marii Britanii.

La acest Campionat Mondial a reușit să marcheze un nou gol de poveste, surprinzând portarul Danemarcei de la jumătatea terenului (reușită deloc întâmplătoare, Olivier reușind goluri de la această distanță și în alte momente, inclusiv în Liga Campionilor Europeni).

Ne bucurăm că un astfel de jucător, extrem de titrat în hocheiul european și cu o experiență imensă la nivel înalt a putut fi convins să îmbrace tricoul „lupilor” pentru sezonul 2020/2021.

Bun venit, Olivier!