Opt „copii ai Brașovului” în prima echipă a „lupilor”

După readucerea acasă, vara aceasta, a trei foști juniori brașoveni, prima echipă a lupilor a ajuns să numere opt jucători formați la „Centrul de copii și juniori” al clubului nostru.

Astfel, în echipa antrenată de către canadianul Dave MacQueen și-au făcut loc trei fundași și cinci atacanți foarte talentați care vor lupta pe gheață pentru orașul care i-a format ca hocheiști.

✓Andrei Haraga, fundaș, 21 de ani: născut la Brașov, a evoluat până acum doar pentru Corona Brașov, la toate grupele de vârstă. Fost „internațional” de juniori și tineret al României, va începe al șaselea sezon la echipa de seniori a lupilor.

✓Tamas Gajdo, fundaș, 19 ani. Jucătorul născut la Târgu Secuiesc, însă format de către Corona Brașov, este unul dintre cei mai buni fundași autohtoni din generația lui. A fost „internațional” de juniori și tineret al României și și-a semnat debutul și în echipa națională de seniori la un puternic turneu amical la care România a reușit să învingă Polonia și Ucraina.
Va începe al cincilea sezon la echipa de seniori a lupilor.

✓Norbert Raduly, fundaș, 21 de ani. Născut la Brașov și format de către „Centrul de copii și juniori” al clubului nostru până în 2016, a continuat hocheiul în Ungaria la echipele DVTK Jegesmedvék, Debrecen-Miskolc și KMH Budapesta (juniori și tineret) și Dunaújvárosi Acélbikák (la seniori în Erste Liga). Vara aceasta a revenit acasă și va debuta la echipa de seniori a clubului care l-a format ca hocheist în campionatul național și Erste Liga.

✓Balazs Gajdo, atacant, 22 de ani. Născut la Târgu Secuiesc însă format la Corona Brașov, Balazs este unul dintre cei mai buni atacanți din „noul val” al hocheiului românesc.
Fost internațional de juniori și tineret al României, a debutat și la echipa națională de seniori, atât la un turneu amical cât și la turneul pre-olimpic de la Brașov.
La turneul pre-olimpic a reușit 5 puncte (2 goluri și 3 pase de gol) în cele 3 meciuri în tricoul României.
Este fratele mai mare al talentatului fundaș Tamas Gajdo și va începe al cincilea sezon în tricoul lupilor.

✓Andrei Vasile, atacant, 21 de ani. Născut la Brașov, unul dintre cele mai bune produse ale hocheiului românesc, a reprezentat România la meciuri oficiale la toate grupele de vârstă, de la tineret la seniori.
A făcut parte, în 2019, din echipa națională care a reușit istorica promovare în cel de-al doilea eșalon mondial.
Revine la Brașov vara aceasta, după un sezon în hocheiul de tineret american.
Este student la „Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane” a „Universității Transilvania Brașov” și va începe al cincilea sezon în echipa de seniori a „lupilor”.

✓Zalan Szocs, atacant, 19 ani. Și el un tânăr jucător foarte talentat, atacant pe care echipa națională a României se poate baza în viitorul apropiat. S-a născut la Târgu Secuiesc însă a fost format de către Corona Brașov până la U16.
Din 2016 și până vara aceasta a evoluat la echipele de juniori și tineret ale clubului DVTK Jegesmedvék în campionatele Austriei și Ungariei.
Va debuta în premieră la echipa de seniori a „lupilor”, fiind un jucător pe care ne vom baza atât în Erste Liga cât și în campionatul național.

✓Rareș Vasile, atacant, 17 ani.
Fratele mai mic al lui Andrei Vasile, însă la fel de talentat, este internațional de tineret al României. Va începe al treilea sezon în echipa de seniori a „lupilor”.
Pe 9 octombrie va deveni „major”, împlinind 18 ani.

✓Iulian Corneanu, atacant, 19 ani. Născut la Brașov, este un atacant foarte tehnic și talentat.
Este fost internațional de tineret al României. Până sezonul trecut avuse apariții în echipa de seniori a „lupilor” timp de două sezoane. Sezonul trecut a fost împrumutat la echipa Sportul Studențesc iar vara aceasta revine acasă, semnând un contract de profesionist cu Corona Brașov.

În continuare clubul nostru va promova și tineri jucători locali, mai existând jucători crescuți la „Centrul de copii și juniori” al clubului nostru care evoluează în străinătate și pe care vom încerca să-i „repatriem” sezoanele următoare.
În plus, așteptăm cu nerăbdare creșterea talentatei „generații Pee-Wee”, care acum formează echipa U16 a „lupișorilor”.