Prezentarea adversarilor din semifinala Ligii Erste: echipa maghiară DEAC!

🏒DEAC a terminat sezonul regulat pe locul 4, cu 63 de puncte (cu 19 mai puține decât echipa noastră) și golaveraj +26: 126-100 (față de +57 al echipei noastre: 147-90).

🔝În sezonul regulat echipa noastră a întâlnit DEAC de 4 ori și a obținut tot atâtea victorii:

✅29 septembrie 2020: DEAC – Corona „Wolves” Brașov: 3-4 OT (pentru echipa noastră au marcat 🇸🇰Tomas Klempa, 🇹🇩Roberto Gliga, 🇨🇿🇹🇩Radim Valchar și 🇨🇦🇨🇵Olivier Damme-Malka – OT).

✅11 decembrie 2020: Corona „Wolves” Brașov – DEAC: 4-1 (pentru echipa noastră au marcat: 🇨🇦🇮🇹Carlo Finucci de două ori, 🇹🇩Andrei Vasile și 🇹🇩Ede Mihály).

✅21 ianuarie 2021: DEAC – Corona „Wolves” Brașov: 1-2 SO (pentru echipa noastră au marcat 🇨🇦Cody Carlson și 🇹🇩Zsombor Molnár – SO).

✅28 ianuarie 2021: Corona „Wolves” Brașov – DEAC: 3-1 (pentru echipa noastră au marcat: 🇹🇩Daniel Trancă, 🇹🇩Zsombor Molnár și 🇸🇰Tomas Klempa).

🏒În sferturile de finală DEAC a eliminat UTE (locul 6), după 5 meciuri cu scorul general de 4-1 (3-2, 4-3, 3-1, 2-3, 4-3 OT).

🏒Lotul celor de la DEAC este format din 25 de jucători: 3 portari, 8 fundași și 14 atacanți (iar media de vârstă a lotului este de 24,4 ani)

📝Antrenorul echipei este cehul 🇨🇿David Musial (45 de ani), ajutat de către „secundul” maghiar 🇭🇺Aron Kecskeméti (28 de ani).

Team manager este maghiarul 🇭🇺Tamás Fucskó (26 de ani).

🏒Cei mai experimentați și titrați jucători „autohtoni” sunt: portarul 🇭🇺Zoltán Hetényi (33 de ani, trecut prin AHL și EBEL și unul dintre portarii echipei naționale a Ungariei) și căpitanul echipei: fundașul 🇭🇺Akos Berta (33 de ani, jucător trecut și pe la UTE, Ferencváros și DVTK Jegesmedvék).

🏒DEAC are în lot și 7 stranieri: cehii 🇨🇿Vojtech Kloz (fundaș, 35 de ani, trecut și prin prima ligă slovacă, prima ligă britanică și prima ligă franceză), 🇨🇿Jan Dalecký (31 de ani, atacant, transferat din prima ligă daneză), 🇨🇿Jakub Izacky (atacant, 27 de ani, la al treilea sezon la DEAC), 🇨🇿Dominik Novotny (atacant, 27 de ani, la al treilea sezon la DEAC și el), canadienii 🇨🇦Clint Filbrandt (25 de ani, la al doilea sezon la DEAC) și 🇨🇦Hugo Turcotte (atacant, 30 de ani, jucător consacrat în Liga Erste, s-a întors la DEAC anul acesta după ce a început sezonul la Dunaújvárosi Acélbikák) și rusul 🇷🇺Dmitri Pestunov (atacant, 36 de ani, jucător trecut și prin KHL, transferat la începutul acestui sezon de la ACSH Gheorgheni).

🏒De asemenea, la DEAC mai evoluează și atacantul rus 🇷🇺Vladislav Kuleshov (22 de ani) dar care ocupă un loc de „autohton” fiind format în hocheiul maghiar și fundașul sârb (naturalizat maghiar) 🇷🇸🇭🇺Vedran Bogesic (19 ani).

🏒Principalii marcatori pentru DEAC în sezonul regulat au fost cehii 🇨🇿Jan Dalecký (43 de puncte), 🇨🇿Dominik Novotny (32 de puncte), 🇨🇿Jakub Izacky (28 de puncte) și 🇨🇿Vojtech Kloz (25 de puncte).

🏒În sfertul de finală împotriva UTE cei mai buni marcatori ai echipei au fost: 🇷🇺Vladislav Kuleshov (7 puncte: 4 goluri și 3 pase de gol), 🇨🇦Hugo Turcotte (4 puncte: 2 goluri și 2 pase de gol) și 🇭🇺Ákos Berta (4 puncte: 2 goluri și 2 pase de gol).

🥅Portarul 🇭🇺Zoltán Hetényi a obținut o eficacitate de 93,27% în sezonul regulat și de 94,71% în sfertul de finală împotriva UTE.

🏒DEAC practică un joc rapid, ofensiv, cu un pressing foarte agresiv și este una dintre echipele foarte bune ale Ligii Erste. Este o echipă cu un joc foarte bun „acasă”, echipa noastră fiind una dintre puținele echipe ale ligii care au reușit să câștige în sezonul regulat ambele meciuri de pe gheața din Debrecen.

📝În ultimul meci din sfertul de finală împotriva UTE (încheiat cu o victorie cu 4-3 OT) antrenorul David Musial a folosit următoarele „linii”:

🥅🇭🇺Zoltán Hetényi (rezervă 🇭🇺Lajos Gönczi).

🏒L1: 🇨🇦Clint Filbrandt – 🇨🇿Vojtech Kloz / 🇨🇿Jakub Izacky – 🇨🇿Dominik Novotny – 🇨🇦Hugo Turcotte.

🏒L2: 🇭🇺Roland Kiss – 🇭🇺Florian Sándor / 🇨🇿Jan Dalecký – 🇭🇺Norbert Hári – 🇷🇺Vladislav Kuleshkov.

🏒L3: 🇭🇺Ákos Berta – 🇷🇸🇭🇺Vedran Bogesic / 🇭🇺Patrik Kiss – 🇭🇺Dániel Mazzag – 🇭🇺David Molnár

🏒L4: 🇭🇺Ferenc Kozma – 🇭🇺David Szücs.

  • Seria împotriva DEAC va începe mâine, 16 martie, pe Patinoarul Olimpic Brașov (începând cu ora 18:30), al doilea meci al seriei se va disputa tot la Brașov poimâine, 17 martie (de la aceiași oră) și va continua cu următoarele două meciuri în deplasare, la Debrecen, pe 20 și 21 martie.