Start in Liga Mol, sezonul 2014-2015

La sfarsitul acestei saptamani porneste la drum caravana Ligii Mol la hochei pe gheata, editia 2014-2015. La startul acestei editii sunt prezente 8 echipe, cu una mai mult decat in editia precedenta, respectiv, Dab Docler, Miskolci, Ferencvarosi, Ujpest si Debreceni, din Ungaria, Nove Zamky, din Slovacia, HSC Miercurea Ciuc si Corona Brasov, din Romania. In sezonul regulat, care se va incheia in februarie 2015, fiecare echipa va juca 6 partide cu fiecare adversara, trei acasa si tot atatea in deplasare. Corona Wolves Brasov va lua startul in competitie cu un miniturneu in Ungaria, unde va juca astfel: cu Dab Docler, (19 septembrie), Ferencvarosi (20 septembrie) si Debreceni (22 septembrie). Va fi o ,,tripla” dificila, despre care au vorbit, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele sectiei de hochei si antrenorul ,,lupilor”.

Miroslav Ihnacak, antrenor principal Corona Brașov Wolves: ,,Ne asteapta startul in Liga Mol. Nu cunosc prea bine echipele adverse, nu le-am vazut jucand, dar dupa performantele sezonului trecut, consider ca sunt echipe de valoare. Trebuie sa dam tot ce avem mai bun din noi si sa ne impunem. Nu trebuie sa mai dezamagim, asa cum am facut in finala Cupei Romaniei. La Galati, cred ca am intrat prea increzatori si am ratat mult. Daca nu dam goluri, nu avem cum sa castigam. Daca nu ești perseverent, nu ai cum sa castigi. Dupa meciul pierdut cu Miercurea Ciuc, trebuie sa le ridicam moralul jucatorilor si sa facem meciuri bune in aceasta deplasare. Sunt echipe bune, dar noi trebuie sa jucam și mai bine si sa le depasim”.

Zoltan Olti-Pasca, presedintele sectiei de hochei Corona Brasov Wolves: ,,Dupa finala Cupei, de la Galati, trebuie sa plecam acum in Ungaria, pentru primele partide ale Ligii Mol. Din pacate, finala Cupei Romaniei este un meci, pe care trebuie sa-l uitam cat mai repede. Sper ca a fost un accident si acest lucru trebuie sa-l demonstreze si baietii. Ieri am avut o sedinta pe acesta tema si sper sa reusim sa trecem cat mai repede de acest esec. Ne pare foarte rau ca am pierdut, dar in sport se mai intampla si asa ceva. Am ratat un obiectiv, care, chiar daca era din sezonul trecut, ne doare tare ca s-a intamplat asa. Am cerut jucatorilor sa se concentreze pe urmatoarele meciuri si sa demonstram fanilor, sponsorilor si tuturor ca, de fapt, a fost doar o zi nefasta. Urmeaza trei meciuri grele, in care obiectivul este cel putin 6 puncte. Apoi, ne dorim sa castigam urmatoarele meciuri acasa, in Liga Mol. Echipa noastra este valoroasa pe hartie, iar acest lucru trebuie sa-l aratam si pe gheata”.
Meciurile din Liga MOL deschid sezonul oficial si la Brasov.

Primul meci oficial 2014/2015, pe teren propriu, va avea loc vineri, 26 septembrie, ora 19.00, Corona Brasov Wolves – Dab. Docler.