Startul în play-off-ul Campionatului Național de hochei, încă, o necunoscută

După încheierea Erste Liga la hochei, echipele românești se pregătesc pentru încheierea sezonului intern. Din sezonul regular al Campionatului Național au mai rămas de disputat două partide, între SC Miercurea Ciuc și CSM Galați, după care ar trebui să înceapă play-off-ul campionatului, respectiv, semifinalele, finala mare și finala pentru locurile 3-4.

Startul în play-off nu este încă stabilit, până nu se vor disputa meciurile rămase din sezonul regular, primul dintre ele, urmând să se dispute la Miercurea Ciuc, vineri, între echipa harghiteană și CSM Galați. Dacă Galați va câștiga, al doilea meci dintre cele două echipe nu se va mai disputa, pentru că echipa dunăreană are asigurată ocuparea locului I în clasament.

În această situație, una din semifinale, va fi Corona Brașov – SC Miercurea Ciuc, care ar putea debuta sâmbătă, la Brașov, în ziua când Campionatul Mondial de hochei feminin are zi de pauză. A doua partidă s-ar putea disputa tot la Brașov, luni, 8 aprilie, imediat după încheierea Campionatului Mondial și înainte de amenajarea suprafeței de gheață, pentru Campionatul European de curling. Dacă Miercurea Ciuc se va impune vineri cu Galați, al doilea meci dintre cele două se va juca la Galați, probabil duminică, după care vom cunoaște configurația semifinalelor, Corona urmând să joace ori cu SC Miercurea Ciuc, ori cu Gheorghieni. Există și varianta scurtării play-off-ului, urmând să se joace după sistemul ,,cel mai bun din trei partide”, în semifinale și ,,cel mai bun din cinci meciuri” în finală.

Dificultatea stabilirii unui calendar competițional pentru play-off este amplificată de faptul că gheața Patinoarului Olimpic Brașov va fi ocupată, de la sfârșitul săptămânii viitoare, cu întrecerile Campionatului European de curling, iar sezonul intern ar trebui să se încheie rapid, în jur de 22 aprilie, pentru a face loc și pregătirii echipei naționale, în vederea participării la Campionatul Mondial.

Sunt încă multe necunoscute, primele decizii urmând să fie luate după meciurile restante dintre Miercurea Ciuc și Galați.