Un nou derby : Corona Braşov – HSC Miercurea Ciuc

Vineri, 10 ianuarie, pe Patinoarul Olimpic Braşov (de la ora 19,30), se va consuma un nou episod din tradiţionalul derby Corona Braşov – HSC Miercurea Ciuc, din sezonul regulat al Ligii Mol. Până acum, ,,lupii” sunt în avantaj, pierzând de doua ori, în confruntările cu ciucanii, iar această tradiţie ar putea fi confirmată, cu atât mai mult, cu cât Corona evoluează în faţa propriului public. Înaintea partidei au oferit declaraţii antrenorul echipei braşovene, Kari Rauhanen şi jucătorul Levente Zsok.

,,A fost prima mea deplasare cu echipa, în Ungaria şi Slovacia. Acest lucru mi-a amintit cât de greu este câteodată cu aceste deplasări. Am facut acelaşi lucru, când eram antrenor în Finlanda şi când mergem sute de km, dintr-un loc în altul. În schimb, în Elvetia , distanţele erau scurte, astfel încât ne întorceam în fiecare noapte acasă. Dar, acesta este unul din aspectele hocheiului. Cele 4 puncte, câştigate la această deplasare sunt cât de cât mulţumitoare. În Slovacia, la Nove Zamky este mai mult decât o junglă, ceva ce depăşeşte sfera sportului. Acum vom juca acasă şi ne vom putea concentra, pe ceea ce avem de făcut. Am schimbat sistemul de joc la echipă şi acest lucru începe să dea rezultate. Cu Ciuc va fi un meci greu, pentru că suntem echipe de valori apropiate. În primul meci cu mine antrenor am câştigat la Ciuc, dar străinii aduşi de ei erau la început. Cred că lupta rămâne deschisă, chiar dacă vom câştiga meciul de mâine. Mai sunt încă destule partide, iar lupta e echilibrată, astfel încât poţi cu uşurinţă să cazi pe locul şase sau să urci pe doi”, a declarat Kari Rauhanen

,,Anul acesta, lupta pentru play-off e mai echilibrată decât în anii anteriori. Ne gândim acum la meciul de mâine, cu Ciucul. Sperăm să câştigăm cele trei puncte şi să facem un nou pas spre play-off. Dacă vrem să ajungem în play-off, trebuie să învingem în cât mai multe meciuri, nu doar cu Ciucul. Avem acum cu Ciuc şi cu Ferencvaros şi va trebui să câştigăm.” – a declarat Levente Zsok.