Un weekend plin cu meciuri derby

Liga Mol programează la sfârşitul acestei săptămâni şi la începutul celei viitoare, destule meciuri cheie, pentru configuraţia clasamentului. Pentru că lupta este foarte strânsă în acest sezon al Ligii Mol, fiecare partidă are încărcătura ei specială iar orice punct câştigat este foarte preţios. Echipa braşoveană Corona Wolves, va avea o ,,triplă” extrem de solicitantă şi, în acelaşi timp, importantă, urmând să se confrunte pe gheaţa proprie, în ordine, cu : HSC Miercurea Ciuc (vineri, 29 noiembrie, ora 19,00), Ferencvaros (duminică, 1 decembrie, ora 19,00) şi Dab Docler (2 decembrie, ora 19,00).

Despre acest program dificil dar şi despre declaraţiile noului preşedinte al federaţiei de specialitate, în legătură cu faptul că organizarea campionatului naţional este compromisă, au vorbit jucători şi conducători ai echipei braşovene…

,,Consider un accident înfrângerea cu Ciuc, de la începutul acestei săptămâni. Am analizat meciul şi consider că, în continuare, sunt jucători cu fluctuaţii de formă şi de joc. De asemenea, sunt jucători pe care îi aştept să marcheze şi îmi pun speranţe în ei. Mâine, în meciul cu Ciuc, nu aştept decât victoria, în ciuda faptului că avem unele indisponibilităţi de ordin medical, respectiv Nagy şi Bonar. Am trecut de jumătatea sezonului regulat şi consider că suntem în grafic şi că vom juca în play-off-ul Ligii Mol. Legat de declaraţiile preşedintelui ales al federaţiei, din punctul meu de vedere, primordial este să asiguri desfăşurarea campionatelor naţionale, la toate categoriile de vârstă. Trebuie găsită o formulă, prin care să fie asigurată desfăşurarea campionatului naţional de seniori şi nu numai. Încă suntem în termenul de contrastaţie, deci noi putem contesta inclusiv alegerile. Personal, nu-mi doresc decât să intrăm în normalitate şi să se organizeze campionatul naţional, la toate categoriile de vârstă. Trebuie să existe campionat naţional, pentru că se va pune problema cine merge în Cupa Continentală, se va pune problema eventualelor sancţiuni. Nu putem să ne rugăm de federaţia internaţională să nu ne penalizeze..Se poate organiza campionat, pentru că totul porneşte de la a vrea. Nici nu concep să nu fie organizat în acest sezon un campionat naţional. Apoi, este timp şi pentru construirea şi acoperirea de patinoare, aşa cum a declarat preşedintele ales” – Emilian Cernica, preşedintele secţiei de hochei Corona ,,Wolves”

,,Vrem să marcăm în fiecare meci. Intrăm pe gheaţă, nu ca să facem piruete, ci ca să înscriem. Dar, dacă nu intră, nu intră… De exemplu, în meciul de la Ciuc, am dat o bară. Dacă intra pucul atunci, era 3-0 pentru noi şi altfel s-ar fi terminat meciul. Vineri va fi din nou un meci greu, contra Ciucului, însă, dacă suntem o echipă şi ne ajutăm unul pe altul, atunci putem câştiga. ” – Antal Zsombor, jucător Corona Wolves.

,,A fost o înfrângere dureroasă la Ciuc, pentru că am condus cu 2-0, apoi am dominat şi puteam să câştigăm. Gazdele au marcat din penalty. Nu am reuşit să ne apărăm suficient. Suntem încrezători în echipă, este un sezon lung şi cred că avem nevoie de 72 de puncte, pentru a ne califica în play-off. Vor fi în continuare meciuri foarte strânse, însă am incredere în pregătirea noastră şi în posibilităţile noastre, pentru a ne calfica în play-off. Toate cele trei meciuri care ne aşteaptă sunt la fel de grele şi consider că avem 50 la sută şanse vîn fiecare din cele trei dispute. Spun asta, pentru că am câştigat până acum în faţa celor trei echipe, dar am şi pierdut. Îl avem pe Polc în poartă, dar trebuie să şi marcăm. Trebuie să fim concentraţi, să avem un moral bun şi atunci vom învinge” – Greg Lindqvist, antrenor Corona

,,Am pierdut ultimele trei meciuri, dar acum avem trei partide acasă şi putem să obţinem puncte. Ne confruntăm cu echipe foarte bune, dar pe care le putem învinge. Nu există motive, pentru care să nu obţinem nouă puncte, în ciuda dificultăţii partidelor. Jucând acasă, în faţa fanilor, dorim să nu-i dezamăgim şi să facem tot pentru a câştiga” – Kevin Erhrs, jucător Corona Wolves

Conducerea secţiei de hochei Corona Wolves anunţă că la toate aceste trei meciuri ale echipei braşovene, spectatorii vor avea parte de frumoase surprize.

Astfel, în meciul cu Ciuc, se vor relua concursurile pentru fani, în pauzele meciurilor.

Duminică, de Ziua Naţională, spectatorii îşi vor putea procura, la preţuri modice, steguleţe ale României, pe care să le fluture, la meciul cu Ferencvaros.

În sfârşit, în meciul de luni, contra echipei Dab Docler, va fi organizată a doua ediţie a acţiunii de colectare de jucării de pluş, pentru copiii din spitale şi din centrele de plasament. Spectatorii pot arunca pe gheaţă jucării de pluş, la primul gol înscris de echipa Corona Wolves.