Yuri Petrov intareste atacul „haitei” Coronei Brașov Wolves

Corona Brașov Wolves a transferat încă un jucător rus, cu mare experiență : Yuri Petrov, un centru atacant de valoare. Acesta a jucat mult timp în KHL, ultima dată la Traktor Chelyabinsk, cu care a jucat în playoff-ul prestigioasei competiții. Petrov a mai evoluat și la alte echipe din KHL : Lada Togliatti, echipa din orașul lui natal, Sibir Novosibirsk , Lokomotiv Yaroslavl sau Avangard Omsk. Are 34 de ani, 176 cm înălțime și 79 kg.

Despre acest transfer, președintele secției de hochei de la Corona Brașov, Emilian Cernica, ne-a declarat : ,,Sper să facă treabă bună la Brașov, pentru că este un jucător de valoare, cu vastă experiență, într-un campionat foarte puternic din lume. Este un centru autentic, are o vârstă optimă, ca să confirme. Am avut îndelungi discuții cu agentul lui pe Europa și în cele din urmă a acceptat să vină la Brașov”

De remarcat că până acum trei jucători străini au plecat de la Corona Brașov Wolves : Nielsen și Clarke, din motive personale și Cescon, care nu a corespuns cerintelor noastre. Un alt jucător, cehul Zdenek Bahensky, este accidentat. În legătură cu situația acestuia, Emilian Cernica ne-a precizat:

,,Am avut azi o discuție cu jucătorul ceh. Din punctul meu de vedere nu a confirmat și nu s-a ridicat la așteptările clubului nostru. Insa isi doreste să rămână la echipă în noile condiții pe care i le-am impus. Eu oricum, vreau să-i mulțumesc lui Bahensky, fie și numai pentru faptul că este un jucător de caracter, serios și cu o conduită foarte bună, care nu a venit aici cu pretenții ciudate.”