Zdenek Bahensky cel mai recent transfer in „haita” lupilor

Lotul ,,lupilor” crește în valoare, prin transferul jucătorului ceh Zdenek Bahensky, care a semnat cu Corona Brașov. Bahensky este un experimentat ,,centru”, care a evoluat mult timp într-un campionat foarte valoros din Europa, Extraliga din Cehia, la echipe precum Karlovy Vary, Litvinov sau Sparta Praga.

În afara Cehiei, Bahensky a mai jucat în Canada și SUA, în VHL și AHL , iar în sezonul precedent, în Slovacia, la echipa Nove Zamky, o cunoștință mai veche a echipei brașovene.

A fost component al echipelor naționale ale Cehiei, la categoriile U 18 și U 20. În ultimul sezon, atacantul ceh a jucat în Alps Hockey League.
În vârstă de 32 de ani, Zdenek Bahensky are 86 kg și 1,88 m înălțime, ceea ce-l face un percutant atacant.

„Am adus un jucator ceh cu experienta mare in unul din cele mai importante campionate din Europa, cel al Cehiei. Poate juca atat centru cat si extrema. Ca jucator are referinte foarte bune si am convingerea ca va fi un jucator foarte util echipei. Sper ca se va dovedi ca acesta este jucatorul de care avem nevoie in atacul echipei noastre ca si import. Teoretic si practic il putem vedea pe gheata Patinoarului Olimpic din Brasov la meciul din 1 noiembrie cu SC Miercurea Ciuc, totul depinde de stilul de joc pe care il va aborda antrenorul la acel meci, avandu-se in vedere ca la aceasta ora avem doua linii de aparatori straini si doi atacanti.” – Emilian Cernica, presedintele sectiei de hochei Corona Brasov Wolves