Zi de 13 cu ghinion

Corona Brasov Wolves – Ferencvaros 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)

Dupa esecul cu HSC Miercurea Ciuc, lupii s-au aliniat la o noua partida, contand pentru sezonul regulat, cea cu Ferencvaros. Dorinta spectatorilor a fost sa vada un spectacol si sa se bucure de o victorie care sa ii mentina pe lupi, in cursa pentru play-off. Din pacate, nu a fost asa, pentru ca echipa brasoveana a prestat din nou, un joc modest, cu precadere in repriza secunda. Scorul a fost deschis de Corona, in min. 10’37’’, prin golul inscris de Tivadar Petres. La acest scor, sperantele gazdelor pentru victoie erau justificate, mai ales ca echipa a dominat prima repriza. A venit, insa, partea a doua a meciului, iar Ferencvaros a intors rezultatul, profitand de jocul slab al gazdelor. Oaspetii au inscris de 2 ori si au trecut in avantaj cu 2-1. Repriza a treia afost dominata de Corona, insa ratarile foarte mari (inclusiv de la 2 metri cu poarta goala) au impiedicat echipa gazda sa inscrie. Si cum ratarile se razbuna, oaspetii si-au consolidat victoria cu 38 de secunde inainte de final, atunci cand au marcat in poarta goala, si au stabilit scorul final, 1-3, greu digerat de spectatori si de conducerea echipei.

In urma acestei infrangeri, conducerea echipei a luat primele masuri. Astfel, Emilian Cernica, Presedintele sectiei de hochei, a declarat: „Sunt foarte suparat pentru prestatia jucatorilor si, tocmai de aceea, primele masuri, care vor fi luate,il vizeaza pe Joshua Bonar, care va pleca de la aceasta echipa. Daca jucatorii nostri isi inchipuie ca isi pot bate joc de noi, atunci isi vor lua salariile cand vor incepe sa joace asa cum se cuvine”.

In aceste conditii, meciul de vinerea viitoare, de la Miercurea Ciuc, devine extreme de important pentru formatia brasoveana, care numai in conditiile unui succes, poate continua lupta pentru play-off.

“Trebuie sa ma mir si eu de jocul echipei mele, suntem cand sus cand jos, dar in aceasta seara, am avut noroc. Ieri am avut un joc mult mai bun decat cel din aceasta seara, insa, trebuie sa imi felicit jucatorii pentru devotamentul pe care l-au aratat pe gheata. Hochei-ul este un sport ciudat, in sensul ca Brasovul a jucat mult mai bine decat noi, insa, noi am avut noroc si vom pleca acasa cu 3 puncte foarte importante pentru noi. Acum, inca suntem in cartile pentru play-off.” – Dobos Tamas – antrenor Ferencvaros

“Felicitari echipei Ferencvaros, au jucat un meci foarte bun, un meci care, in primele 2 reprize a fost 50-50. Cred ca si in repriza a treia am reusit sa ii dominam, insa, fara posibilitatea de a marca vreun gol. Nu am avut deloc noroc, am avut o gramada de sanse de a inscrie dar nu am valorificat niciuna. Nu avem nicio scuza, din pacate pentru noi. Acum ne vom odihni inainte de a incepe pregatirea pentru meciul de vineri cu Miercurea Ciuc. ” – Kari Rauhanen – antrenor Corona Brasov